Kladdkaka!
Kategori: Bakverk
Unna Er något gott och gör den här goda kladdkakan. Det är Andrea och Josefines recept, och dom är experter.
I helgen när min lilla kock var hemma blev jag och Erik bortskämda. Den blir naturligtvis något extra om man använder riktigt smör och en bra mörk choklad.
115 g smör
2 st ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 krm salt
150 g mörk choklad
100 g vit choklad eller 4 st små Daim
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält den mörka chokladen i vattenbad med smöret, låt svalna.
3. Tillsätt socker och salt i chokladsmeten.
4. Rör ner äggen försiktigt.
5. Blanda ner mjölet och kakaon så det blir en slät smet, lägg i den hackade vita chokladen eller hackade Daimen.
6. Häll smeten i en smord form, gräddas i 15-20 minuter, den skall vara kladdig.
7. För bäst resultat låt kakan svalna i kylskåpet, servera med grädde.
Skönt att Andrea satt upp håret för det vill man inte ha i kakan, blä!
Flinka fingrar jämnar till smeten som blev kvar, den är så god.
Kaffekalas!
Kram Ann