MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Saffranskaka!

Kategori: Bakverk

Saffran hör verkligen julen till i alla former och en saffranskaka är väl ett måste. Jag har provat att
göra Leilas recept, underbart god. Det är rom i kakan och saffran gillar alkohol, vet inte varför. Det gårsäkert att
ha annan sprit i för det är ju så lite.

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Smöra en sockerkaksform och ha i ströbröd eller kokos.

3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Vispas ihop fluffigt.

50 gram smör
1 dl mjölk
0,5 gram saffran
1 msk rom
Smält smöret och blanda i mjölk, saffran och rom. Rör ner det i äggsmeten.

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Blandas ihop och rör ner i smeten.

Häll i smeten i formen och grädda i ca 20 till 30 minuter längs ner i ugnen. Öppna inte ugnen, tidigast efter
20 minuter, risk för att kakan faller ihop.





Fin va! Jag pudrade över lite snö, florsocker. Kakan blev ännu godare dagen efter.

Lycka till Ann



Kommentarer


Kommentera inlägget här: