MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Bondbönsallad!

Kategori: Vegetariskt


Så är det dags för att frossa i olika bönor och ärtor, nyttigt och gott. Jag gjorde en sallad på bondbönor
som fanns i SvD, så god.

Bondbönor är dom jättestora skidorna och bönor som är stora med skal.

Jag är inte bra på bönor men håller på att lära mig, svårt att misslyckas med. Den här salladen
talar Erik om varje dag så det får nog bli favorit i repris snart.

Gör så här:

7 hg bönor med skidan
5 hg små tomater
1 röd lök
150 gram färsk spenat
½ citron, saften
Olivolja
Salt och peppar

Koka upp en katrull med lättsaltat vatten. Tag ur bönorna ur skidorna och koka i 5 minuter.
Skölj i kallt vatten, lossa skinnet från bönorna med en liten kniv som hjälp, se min bild.

Halvera tomaternaoch skär löken i tunna ringar.

Lägg upp allt på ett fat och pressa över citronsaften, häll på god olivolja, lite saltflingor och nymald peppar.





Nykokta med skalet på.



Skär i en bit och tryck ut bönan.



Färdig fin sallad. Serveras till det mesta.


Kram från Ann.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: