MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Långpannekaka!

Kategori: Bakverk


Den här kakan är så grymt god och blir till många kakätare. Receptet kommer från Allt om Mat 2010.

Det skall vara bär i kakan och har man färska är det bra men frysta går jättebra också. Ett tips är att inte tina bären utan lägg i dom frysta. Jag tog blåbär men det blir lika bra med hallon eller vinbär.

Limesmulet som man har på smeten blir så gott och lite knaprigt.

Formen skall vara ca 25x35 cm och klä den med bakplåtspapper så lossnar kakan lätt.

Ugnen på ca 175 grader.

Till ca 24 rutor:

125 gram smör
1½ dl mjölk
1½ dl vaniljyoghurt 2%
3 st ägg
1½ dl strösocker
5 sl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl bär


Smält smöret och blanda i mjölk och yoghurt, låt svalna.

Vispa ägg och socker fluffigt, tillsätt smörblandningen.

Rör i vetemjöl och bakpulver och bären.

Gör ett limesmul som Du fördelar med fingrarna över smeten.

75 gram smör
1½dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk rivet limeskal

Smält smöret och blanda i allt.

Grädda kakan i ca 35-40 minuter längst ner i ugnen.

Låter kanske lite "meckigt" men det är inte det, sockerkaka med smul, nu lät det väl lättare.



Jag började göra limesmul.





Resten av blåbären på som är lite mjöliga, det gör inget.



Så saftig och god, lika god dagen efter.

Mobilbilder, ganska bra.

Kramar Ann

Kommentarer

  • Korre säger:

    Mmm, den var så god!

    2011-08-10 | 22:19:02

Kommentera inlägget här: