MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Oxfilé med svart kaviar!

Kategori: Kött

Vi åt en gammal klassiker oxfilé med svart kaviar, den är så enkel att göra och supergod. Ja, hela vår nyårsmeny var
gamla klassiker. Räkcocktail, oxfilé och glass med chokladsås.

Just nu är oxfilén så jätte billig så passa på.

Räkcocktail gjorde vi på avocado som vi varvade med nyskalade Smögenräkor och RhodeIslandsås. Jag har köpt jättefina glas på loppis som vi serverade i.



Så här gör Du oxfilén.

Skär en ca 4 cm tjock bit, stek på båda sidor i smör, lägg bitarna i en form, lägg på hackad scharlottenlök
och en matsked svart kaviar, toppa med en bit vitlökssmör.
Häll lite rött vin i formen och in i ugnen 250 grader i ca 10-13 minuter, beror på hur röd Du vill ha den.





Vi åt potatisgratäng till, köpte den färdiga som man bara sätter in i ugnen, det blev så jätte gott och enkelt att göra. Vissa halvfabrikat är riktigt bra som potatisgratäng.



Glass med Eriks chokladsås. Smält Fazerblå och tillsätt lite grädde. Servera med glass och ev. vispad grädde.

Kramar Ann




Kommentarer


Kommentera inlägget här: