MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Paj till grillat!

Kategori: Allmänt


Vi var på en buffé hos några vänner som gjort en supergod paj som tillbehör till kött. Den var
så enkel att men behöver inget recept.

Både Erik och jag blev stormförtjusta så i helgen gjorde jag den till vår grillade fläskfilé.
Man kan förbereda den och bara grädda när man fixar köttet.


Koka potatis som får svalna, till en paj ca 5 st.

Gör en vanlig pajdeg på mjöl, 150 gram smör, lite salt och en 3 msk vatten och ca 3 dl mjöl, förgrädda ca 5 minuter.

Koka rödlök i en skvätt rött vin och en sked vinäger och lite vatten. Om Du inte har rödvin
går det bra med rödvinsvinäger och vatten.

Låt löken bli mjuk och dra åt sig smakerna.

Fyll pajskalet med rödlöken och krossa de kokta potatisarna på, täck sedan allt med Brieost skivor.

Grädda ca 20 minuter.











Så enkelt och supergott, Ni måste prova.

Lycka till kramar Ann.



Kommentarer


Kommentera inlägget här: