MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Skinkstek!

Kategori: Kött



Blev så inspererad av matbloggen matplatsen, Viktoria gjorde skinkstek. Skinkstek åt man ofta
som liten och minns den som lite trist, seg och med katrinplommon i.

Men glöm det hemska minnet nu har man fattat hur kötrt skall tillredas. Min stek blev otroligt mör
och så god, högsta betyg utan att egentligen anstänga sig.

Min stek var på 1,2 kg och tog 5 timmar i ugnen, så man måste ha gott om tid.

Salta o peppra köttet, skär bort fett. In med en termometer och några smörklickar i formen
och in i ugnen 100 grader.
Köttet är klar att ta ut vid ca 80 grader, vira då in i folie minst 10 minuter.

Buljongen som blir i formen gör man sås på, sila och häll på grädde, lite maizena eller idealmjöl
så såsen blir tjock.
Krydda gärna med lite extra buljong.

Jag serverade kokta grönsaker, inlagd gurka och hemgjord äppelmos till, mums.







Visst ser det gott ut, köttet var helt underbart mört, Ni måste testa.

Bra mat att ha i flera dagar.

Kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: