MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Påskhelgen slut!

Kategori: Kött


Så har vi kommit hem från landet där vi har tagit det lugnt. Vi hade föräldrar hos oss på påsk
afton och bjöd på god mat, favorit i repris.

Vi hade grillad lammstek med ben fullspäckad med timjan, vitlök, rosmarin, peppar och salt.
Lammet hade jag köpt i Västa Skogens frukt och det var sååååå bra. Även priset är bra 89 kronor
kilot, vanligast är ett par hundra kronor.

Jag gjorde en vanlig potatisgratäng fast med lite olika rotfrukter till. Tillbehör blev det smörstekt grön
sparris med olivolja finhackad scharlottenlök och hackade oliver.

Vi grillade tills köttet var 65 grader, rullade in steken i folie och vila i 30 minuter.
Det blir så otroligt saftigt, mört och gott.

Vilket jäkla väder det var på långfredagen, snölandskap. Tyvärr kunde vi ej sätta på vattnet så det
blev att hämta vatteni dunkar, men det funkar.



Maken sköter grillning och kniven.



FIna Doris vid gratängen och dunkar med vatten bakom.





Mina fina örtertill lammet. Fatet köpte jag på Zetas såååå fint.

Hoppas Ni alla haft det bra och vilat lite, kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: