MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Naturens skafferi!

Kategori: Vegetariskt



Ut i skog och mark och leta godsaker som Ni kan tillreda hemma. Jag har gjort stekta maskrosblommor
idag som blev så goda.

Erik tittade konstigt (han är scout) och Andrea är glad att hon arbetar och äter där.

Jag plockade små fina maskrosblommor och behöll 2 cm av stjälken som skaft.
Sedan gjorde jag en pannkaksmet med lite mer mjöl än vanligt. Doppa blommorna i smeten och
häll på ca 1 msk smet till, stekt dom gyllenbruna i smör.

Dom serveras med honung som ringlas ovanpå, mums.













Ogräset Kirskål är jättegott som sallad, stuvat, i paj mm mm.



Så har vi nässlorna som man måste tillreda annars bränner man tungan.

Riktig bra studentmat, eller hur.

Ha en fortsatt bra helg, kramar naturvännen Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: