MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Pulled Pork!

Kategori: Allmänt

 
 
En jätte lättlagad rätt, bra att bjuda många på eller frysa in. Pulled pork är just nu så poppis, man serverar det på surdegsbröd eller på vetetortillas. Det blir så mört och saftigt som man vill att kött ska bli. Tillbehör kan man variera, tacosåser, sallad, avokado, gräddfil mm mm.
 
Det här räcker säkert till 6 personer eller fler.
 
Köp en bit benfri fläskkarré, ca 1½ kg.
2 gula lökar i bitar och en vitlök i bitar.
1 flaska barbequesås gärna hickorysmak eller annan smak Du gillar.
 
Lägg köttet i en gryta eller en form som tål värme, häll över ca ½ flaska barbequesås.
Lägg några lökar o vitlökar bredvid köttet.
Om Du inte har ett lock till grytan ta en bit folie.
In med köttet i ugnen 125 grader i 4 timmar.
 
Tag ut köttet och dra isär det, se bilden när Erik jobbar, blanda med såsen. KLART!
 
Så här gör Du egna vetetortillas om Du inte köper.
ca 16-20 st
 
5 dl vetemjöl
½ stk salt
50 gram margarin eller smör, kylskåpskallt
3 dl kokande vatten
 
Kör allt i en matberedare eller knåda för hand, bränn Dig inte.
 
Dela i små bitar och kavla ut rundlar, stek i torr stekpanna ca 1 minut på varje sida. Kavla med en flaska går bra.
Se mina bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mango (fryst som tinat), salladslök, chilifrukt, lite limesaft och lite honung som jag ringlat över.
 
 
Lite extra barbequesås att hälla på, mums.
 
 
Det är inte svårt att laga men man måste bara ha tiden. Bra att plugga under tiden köttet blir klart.
 
Lycka till, kramar Ann
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: