MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Havrerutor!

Kategori: Allmänt

 
 
Här kommer ett recept på havrerutor, lättbakade och snabbt går det. Receptet kommer från Femme. Jag är just nu i baktagen som Ni vet.
 
Dom här är allra godast samma dag som dom bakats men självklart helt ok dagen efter också. Se till att grädda ordentligt så dom får en krispig yta, lite knäckig.
 
Kan tänka mig att glass och lite bär till vore smaskens till kakan.
 
Idag är det min lediga dag, tack och lov. Hela stan är ju avstängd pga av Obamas besök. Jag är hemma i Solna och njuter av solen och ledighet.
 
Recept:
 
Smält i en kastrull
 
100 gram smör
2 msk sirap
1 dl strösocker
1 msk grädde
 
Låt det koka någon minut och tillsätt,
 
3 dl havregryn
1 msk vetemjöl
 
Blanda allt och bred ut på ett bakplåtspapper 30x20 cm. In iugnen 200 grader 10 - 15 minuter.
 
Grädda den ordentligt så den blir knäckig. Låt den svalna lite innan Du skär upp den, den går sönder annars, så låt den kladda till sig.
 
 
 
 
 
 
Nu är det bara kaffet som saknas.
 
Ha en bra dag och var snälla mot varandra, kramar Ann
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: