MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Auberginerullar!

Kategori: Allmänt

 
 
Måndag igen, hoppas helgen varit bra. Vi har haft det skönt och njutit av god mat och varandra. Nu längtar jag efter lite vår och värme. Maten får bli min  tröst, goda smaker och fina färger.
 
En härlig medelhavsrätt, vegetarisk och nyttig för kroppen kommer här. Massor av goda smaker och ljuvliga dofter sprider sig i köket. Jag har tagit massor av bilder, den är inte svår att göra. Jag förberedde dagen före så jag bara hade att hälla på tomatsåsen och in i ugnen. Underbar mat efter en dag på jobbet.
 
Man kan serevera lite god skinka till om man vill ha lite kött till.
 
Receptet kommer fån hälsogurun Ulrika Davidsson så den är både 5:2 och LCHF mm mm.
 
2 st auberginer
salt och peppar
olivolja
1 paket halloumiost
10 st soltorkade tomater i olivolja
1 kruka färsk basilika
1 dl färsk riven parmesan

tomatsås:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0.5 msk vinäger 
1 burk hela tomater
salt och svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor.

3. Hetta upp en grillpanna med olivolja.

4. Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på lite salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.

5. Skär halloumiosten i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva.

6. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop.

7. Lägg på i en smord ugnsfast form.

8. Skala och hacka lök och vitlök fint.

9. Hetta upp en kastrull med olivolja.

10. Bryn lök och vitlök i några minuter.

11. Tillsätt vinäger och rör om.

12. Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. HIT KAN DU FÖRBEREDA!

13. Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen. 

14. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesanost.

15. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min form blev 3 portioner., o det finns inget så gott som egen tomatsås.
 
Ha en bra start på en ny kul vecka, kramar Ann
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Elena säger:

    Hej Ann!

    Detta var jätte gott!
    Jag har lagt in receptet på min blogg (om det är OK) och länkat till dig.

    Tack för receptet!

    Svar: Kul att Du gillade rätten, självklart är det ok att sno recept. Du får pluspoäng som länkar till mig, jättesnällt. Ha en bra dag, nu ska jag kolla in Din blogg, kramar Ann
    Ann

    2014-03-19 | 23:22:54
    Bloggadress: http://elenasrecept.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: