MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Marinerad Lax

Kategori: Allmänt

 
 
 
Här ska Ni få ett sista minuten tips att göra till midsommarafton eller någon annan dag. En marinerad lax som är superenkel att göra och supergod att äta. Jättebra bufférätt eller även en liten bit för två.
Receptet har jag fått för många år sedan av Eriks bror som pysslar med mat.
 
Jag har gjort laxen till två studentfester och varje gång så vill gästerna ha receptet, kul.
 
1 kg laxfilé
 
Marinad:
1½ dl olivolja
½ dl matolja
½ dl vit balsamvinäger
en kruka basilika
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 90 grader.
Lägg laxen på en plåt/form med skinnsidan upp, In i ugnen i 60 minuter.
Ta ut och dra av skinnet, flytta laxen till en form med kanter, och häll på marinaden som Du blandat ihop.
 
Låt stå i kylen minst 24 timmar gärna 48 timmar.
 
Serveras med god sås och potatis.
 
Sås:
Lika delar majonäs och gräddfil, hacka i basilika.
 
''
 
 
 
 
 
 
Lycka till, nu ska min in i kylen.
 
Kramar Ann
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: