MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Kålwok!

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
Nu måste jag bli lite duktig på att laga vegetarisk mat, speciellt på måndagar. Vi testade att göra ett recept som fanns i Svensk Dagbladet i helgen, riktigt gott och man blev mätt. Man skulle ha en rabarberstjälk med men den tycker både jag och Erik att man ska utesluta, vi pillade bort rabarbern. Rabarber ska man göra kräm eller paj av inte i mat.
 
Till 4 portioner:
 
100 gram glasnudlar
½ vitkålshuvud
2 morötter
1 röd paprika
2 cm färsk ingefära
Olja att steka i
 
1 msk soja japansk
2 msk sesamfrön
1 näve ärtskott eller andra groddar
 
1. Koka glasnudlarna enligt paketet.
2. Strimla alla grönsaker fint, skala och riv ingenfäran.
3. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna, tillsätt alla grönsaker utom ingefäran, stek tills det börjar bli mjukt.
4. Tillsätt ingefäran och sojan, ev. peppar och salt.
5. Servera med groddar eller ärtskott och strö över sesamfrön.
 
Vi hjälptes åt Erik och jag, riktigt kul att fixa ihop. Vi gör det faktiskt så ofta vi kan och slutar samma tid.
 
 
 
Massor av grönt men det krymper.
 
 
Lättast att blanda med två gafflar.
 
 
Jag hittade bara groddar, blev så gott och vilken bra mat för kroppen.
 
Ha det bra, kramar Ann
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: