MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Pizza!

Kategori: Allmänt




Pizza är verkligen bra att göra om man har massa rester i kylen. Man kan ju ha på det mesta, oliver, skinka, korv, svamp, tomater, olika ostar, lök, paprika mm mm

Jag testade ett nytt recept på deg från Lindas bakskola, riktigt bra och enkelt.

Degen var till två små pizzor så jag dubblade. Får man över så frys in. Jag gjorde två normalstora på denna deg:

1/2 paket jäst
4 dl vatten fingervarmt
2 tsk salt
2 msk olja
Ca 8 dl vetemjöl, känn på degen och ha i lite i taget.

Blanda allt och jäs i minst 40 minuter.

Gör två pizzor med hjälp av en kavel.

Jag tog tomatpuré först sedan det jag hade i kylen.

Grädda i 15 minuter, ät njut.





Lycka till Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: