MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Smulpaj!

Kategori: Allmänt

Finns inget godare än ljummen smulpaj och glass. Nu när det är bär och rabarbertid måste Ni baka paj, varje dag.

Paj är så bra om man är många, bara dubbla och fylla en långpanna, räcker till alla grannar o kompisar.

Jag gjorde en paj på rabarber, lite syrligt och gott.
Erik och jag åt upp hela, två dagar tog det.

Om jag har blöta bär typ blåbär brukar jag sikta över lite potatismjöl på dom, då blir inte pajen blöt.

Recept:

2 dl havregryn
2 dl socker
2 dl vetemjöl
175 gram smör
1 krm salt

500 gram bär

Kör allt i en mixer eller blanda med fingrarna.

Smula i hälften av degen i en smord form, lägg i bären, smula över resten av degen.

In i ugnen 200 grader ca 30 minuter.

Lite vaniljgrädde blev det en av dagarna.

Kramis, hoppas Ni inte regnat inne, Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: