MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Grillat!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Vi älskar att grilla när vi är på landet, vi grillar året om. Det är nog enkelheten som gör att jag uppskattar grillat och Erik får vara grillmästare. Vi grillar allt, kött, fisk, skaldjur, grönt och frukt.
 
I helgen grillade vi en bit entrecote som blev så jäkla god. Vi bara saltade och pepprade och på grillen, vi tog den vid ca 58 grader, så lagom röd för vår smak. Vill man ha blodigt så ta den vid 52 grader.
 
Vi friterade egen pommestrips och hade en bea till. Självklart har vi alltid grönsaker till maten.
Efterrätt blev grillad ananas med turkisk youghurt. Halvera ananasen och lägg skalet mot elden, filea bitar när den är klar. Jag hade lite florsocker i youghurten, så gott.
 
Har man ingen grill så kan man göra maten i ugnen, går lika bra.
 
 
 
Ha en fin dag i kylan, kramis Ann
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: