MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Vegetarisk Lasagne!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Så har jag testat ett recept från Sallys kokbok, vegetarisk lasagne. Den blev verkligen jättgod, doftade gott i hela huset. Tomatsåsen var galet god, den kan man ha till allt.
 
Den tar lite tid att laga dvs tiden att vänta på urvattning av aubergine och tiden i ugnen. Det är enkelt och går fort att koka tomatsås och göra lasagnen.
 
Vill man ha något kött till så är skinka i alla former gott till.
 
 
Recept 4 personer.
 
3 auberginer, skivade tunnt på längden
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 burkar krossade tomater (800 gram)
2 msk tomatpuré
½ msk tamarisoja, kan uteslutas
1 kruka basilika
150 gram parmesan, riven
olja
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 180 grader
 
Strö bordssalt över auberginerna och låt stå minst ½ timme helst 1 timme.
 
Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök och vitlök en stund, tillsätt krossade tomater, tomatpurë, ev. soja.
Smaka av med salt och peppar , tillsätt halva kruka basilika. koka en stund.
 
Torka av aubergineskivorna med papper eller handduk.
 
Varva nu aubergineskivorna, tomatsåsen och riven parmesan. Lägg de sista basilikabladen överst och ringla lite olivolja på. In i ugnen ca 1 timme och 10 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lova att testa, Melanzane alla Parmigiana!
 
Stor kram Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: