MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Kalops!

Kategori: Allmänt

I går gjordejag långkok, kalops. Jag har aldrig gjort det tidigare, jag gör alltid grytor. Kalops känns lite förr i tiden mat......


Herre Gud vad gott och enkelt, mycket enklare än en gryta.

Så bra att göra dagen före, smakar bara bättre.

Tillbehör är inlagda rödbetor, potatis eller ris.

Recept:

1 kg nötkött t.ex högrev
200 gram morötter
2 stora gula lökar
2 lagerblad
12 stycken hela kryddoepperkorn
2 msk vetemjöl
2-3 msk kalvfond
Vatten
Salt o peppar

Skär köttet i lagom bitar, 3-4 cm.
Bryn köttet i smör
Skär lök o morötter i bitar 3-4 cm
Lägg i o bryn med köttet en stund
Tillsätt mjöl o blanda ordentligt
Sist i med allt annat, vattnet skall täcka.

Koka i ca 2-3 timmar, smaka av. Köttet ska bli riktigt mört, ha tålamod o koka.








Lycka till, frys in om det blir över, kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: