MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Rabarberstänger!

Kategori: Efterrätter

Helg igen, nu går veckorna fort. Vi är på landet och njuter av sol och grönska. 

Mina rabarber växer så det knakar, härligt.
Jag har gjort rabarberstänger som blev så goda. Det gäller att använda allt på rabarbern.

Skala av det yttersta på rabarbern som när Du gör paj. 
Blanda 2 msk socker o 1 tsk vaniljpulver i en kastrull.

Koka på låg värme tills rabarbern mjuknar 3-5 minuter.

Lägg upp på ett smörpapper och in i ugnen, helst varmluft 120 grader i 15-20 minuter, längst ner.

Kolla hela tiden, dom är lite mjuka men hårdnar när dom kallnar.

Så goda o kul att dekorera med.

Gör en paj eller kräm av resten av rabarbern.

(null)



(null)


(null)

(null)

(null)

Lycka till, kramis Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: