Treveckorssallad!
Kategori: Allmänt
Just nu är tomater o gurka så trist, ingen smak och dålig hållbarhet.
Man ska gå på rotsaker istället. Den håller i tre veckor, förvaras kallt.
Smaken på denna är som pizzasallad, hur gott är inte det. Här kommer ett grundrecept,
men man kan självklart ändra mängden. Jag gjorde halv sats, det blev två burkar.
1 kg vitkål
800 gram morötter
1/2 purjolök eller rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Strimla alla grönsaker med mandolin eller matberedare, stora rivjärnet. Blanda och lägg i burkar.
Dressing
1,5 dl vit vinäger, den Du gillar
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
0,5 dl socker, kan uteslutas
1 msk salladskrydda, örtkrydda
Koka upp och häll över grönsakerna, in i kylen.
Jag tog inte grön paprika utan bara röd.
Så fint att sätta på bordet och även barn gillar den, har testat.
Kramar Ann