MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Tomater i ugn!

Kategori: Vegetariskt

I morgon är det Valborg och då blir det fest! Vi är rätt tråkiga för vi äter något gott sedan lägger vi oss.
Tyvärr tycker jag att majelden i Solna har blivit för mycket spektal runt, tivoli.
Förr var det bättre, eld, vårtal av någon känd person, sång och AIK sålde varmkorv.
Oj , jag börjar bli lite gammal!

Ett tips på hur man kan piffa till tomaterna till en grillbuffé kanske. Jag gjorde en liten buffé till
mig och Erik när vi var på landet.

En av rätterna var tomater i ugn.

Dela 3 plommontomater på längden och lägg dem i en ungssäker form.
Ringla över olivolja och lite salt och peppar.
Baka tomaterna i ugnen i 1-3 timmar i 125 grader, ju längre desto godare.

Finhacka ½ rödlök, riv en vitlöksklyfta.
Mosa med en gaffel ½ burk sardeller.
Blanda lök, sardeller, 1 msk vinäger och ½ dl hackad persilja. 

Lägg blandningen på tomaterna när dom är färdiga.



Fortsättning på buffén följer!

Kram Ann

Kommentarer

  • Senida säger:

    Älskar det här receptet, passar både till fisk och kötträtter! Snyggt, enkelt, snabbt och gott! Har provat svamppajen oxå, med lite spenat i dessutom,mums!

    Tack för en bra blogg med ny inspiration!

    Glada hälsningar från Karlsborg och Senida

    2010-06-16 | 20:08:06

Kommentera inlägget här: