MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Hemma!

Kategori: Fisk


Det är helt ok att vara hemma igen, man måste tändka positivt. Nu ska jag tänka på våran
helt underbara semester när snön yr runt knuten.

Vi åkte hem och åt supergoda Vinökräftor på vår fina balkong/terass och en god västerbottenspaj,
kan man ha det bättre.

Jag saknade sommarkantareller men dom verkar ha torkat bort, hoppas det kommer höstkantareller.

Vi har även hunnit med att besöka vår favoritkrog, bilder kommer.



Likadant fint fat som kock Tina. Jag älskar detta fat inköpt i Skåne, såklart.



Våra fina tallrikar som är en bröllopspresent från min fd chef, inköpta på Svensk Tenn.
Dom har vi ätit mycket gott på, favoriter.



Självklart sörplar jag och suger hela tiden, högt.



Min ranson, det var 13 kräftor på ett kilo så dom var stora.





Denna öl var jättegod till, köp och testa.


Nu blir det promenad i solen. Kramar Ann

Vinön!

Kategori: Allmänt


Även denna sommar blev det ett besök på Vinön, Hjälmarens största ö. Vi parkerar bilen
i Hampetorp och åker Vägverkets bilfärja över som tar ca 20 minuter, den är inte stor så man kan
få köa länge om man tar med sig bilen.

Jag hade gjort goda smörgåsar som vi åt vid badplatsen till lunch, kaffe blev det i gamla skolan
och till åt jag en Vinökringla.

Vi köpte kräftor, gös och grönsaker med oss hem.



På väg. Hjälmaren känns verkligen inte som en insjö.


Fiket med platser både ute och inne, lekplats och liten utställning.



Min Vinökringla.



Här köper vi våra kräftor och gösfilé. Det finns flera fiskare på ön som säljer fisk.



Monas grönsaksstånd. vi köpte Vinöpotatis, krondill och bönor.



Värdshuset har jättefin mat och även underhållning under sommaren
som tex Eldkvarn, de Ni.



Sjöräddningen i Hjälmaren ligger på Vinön.





Hej då Vinön! Åk hit Ni blir inte besvikna. Vinön har en egen hemsida med
tidtabeller och öppettider som man bör kolla innan man åker.

Sol värme och ett undrbart slut på semestern med min älskade Erik.
Nu väntar busar i alla former som tex tandtroll.

Kramar Ann

Idébok!

Kategori: Allmänt


Jag har fått en jättefin idébok av Andrea, motivet passar mig perfekt.

Ni borde skaffa en också att skriva i. Vad skriver man i den undrar Ni?
Jo, jag skriver tex vad jag skall handla för mat, annars glömmer jag hälften.

Mest av allt skriver jag upp mina ideér jag får till bloggen, hemmet eller mejladresser till något kul.

Jag lovar att Ni kommer att använda Er bok. Det är kul att få skriva och inte alltid ha allt på datan eller mobilen.



Visst är den fin och lagom storlek att ha i väskan.

Tack Andrea mamma är jätteglad!

Kramar Ann med massor av ideér.

Burkskinka!

Kategori: Kött


Jag kände för lite campingliv en dag och lite nostalgi. Vi köpte burkskinka och gjorde egen mimosasallad till.
Det är faktiskt helt ok mat, bättre än jag kommer ihåg.

Jag har både tältat, levt båt och husvagnsliv som liten så jag har ätit denna skinka många gånger.
Jag minns att min lilla söta syster ville bara äta makaroneringar i tomatsås på burk (inte goda) när vi campade,
helst åt hon godis och tuggummi.

Man borde ha en burk skinka i skafferiet som reservmat, det är en helkonserv och behöver ingen kyl.
Priset är ju inte fel heller och det är ofta extrapriser.

Egen mimosasallad är ju väldigt gott, så här gjorde jag min.

1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 burk fruktcoctail
en nypa salt
½ tsk vinäger

Sila av spadet från frukten och blanda allt, smaka av.









Egen sallad, potatis från smögen och Vikentomater. Senap hade jag också till.

Det ser väl helt ok ut för att vara snabbmat.


Kramar Ann

Lavendelskorpor!

Kategori: Bakverk


Visst låter bara ordet lavendelskorpor underbart gott och doftande. Det är precis vad dom är, det är även
chokladbitar i.

När man gör dessa skall man egentligen ha gjort lavendelsocker som stått och gottat till sig
i ett par veckor, men jag glömmer alltid det.

Skorpor är så bra för hållbarheten är lång. Jag brukar förvara mina i en burk så jag även kan
severa direkt ur den.

Jättefin present istället för vin. Vill man inte ha lavendel uteslut det annars töm påsarna i
garderoben o ät upp, ha ha.


Så här gör man:

120 gram sötmandel
2 st ägg
2 dl socker
2 msk lavendel (färka eller torkad)
1 tsk salt
ca 5 -6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gram grovhackad mörk blockchoklad

Hacka chokladen och rulla bitarna i lite mjöl.

Mal en tredjedel av mandeln fint (jag kör mixer) resten hackas grovt.

Blanda mandel, ägg, socker, lavendel, och salt. Tillsätt 3 dl vetemjöl och
bakpulvret.

Tillsätt chokladen och resten av mjölet, se till att det inte blir för mycket mjöl.

Rulla tre längder, lägg på en plåt som är smord eller bakplåtspapper.

Pensla ev. med äggvita (behövs inte).

Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Tag ut ur ugnen och skär längderna i lagom små bitar.
In i ugnan igen 100 grader i en timme för torkning.







Lagom bitar uppskurna.



In i ugnen för torkning.



Klara att äta, ljuvlig doftande och goda!

Kramar Ann

Syltkyss!

Kategori: Bakverk


Jag hade kaffekalas igår med våra bästisar. Självklart bakade jag allt själv och recepten kommer från
min absolut favoritbok, Rosendals Trädgårdscafé. Jag har nog testat det mesta utom det som innehåller nötter.

I går bakade jag lavendelskorpor, rulltårta och syltkyssar. Jag fyllde mina syltkyssar med egen smultron och blåbärssylt.
Enbart smultronsylt blir inte gott utan en besk smak med med blåbär blev det så gott.

Ca 30 stycken kakor.

200 gram smör
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl

Blanda smör och florsocker (jag mixade min deg) tillsätt potatismjöl och vetemjöl.

Gör bollar, valnötsstora och gör ett hål i mitten där Du klickar i lite god sylt.

Gräddas i 175 grader i ca 20-30 minuter.









Sylten stannar till i kakorna även om den är lite lös kall.
Det kan inte bli enklare att göra urgoda spröda småkakor. Fatet är väl fint,
det kommer från min mormor.





Rulltårtan har jag skrivit om tidigare. Grädde med lite fina blommor.
Lavendelskorporna kommer i morgon.

Se upp imorgon så Ni inte sover för länge, det är sjusovardagen. Om man sover länge just i morgon
kommer man att göra det hela året!!!


Sköna blommiga söta kramar Ann

Flankstek!

Kategori: Kött


Det har skrivits så mycket om sommarens hit att lägga på grillen, flankstek. Självklart måste vi
prova att grilla det.

Flankstek är en bit av bukväggens muskler från nöt.

I Katrineholm har det öppnat en ny köttbutik med kött från Skönero Gård så vi provade deras
flankstek.

Både Erik, jag och våra kompisar tyckte inte att det var det ultimata, inte så mört som vi väntat oss.
Vi tycker att både rostbiff och ryggbiff är bättre.








Vi blev tipsade att bara salta och peppra men vi skulle ha gjort en god marinad istället.





Den här grillsåsen köpte jag också som var riktigt god. Whiskey är ju aldrig fel, eller hur.

Nu ringer min timer, mina fina syltkakor är klara. Recept kommer.

Kramar Ann

Hamburgerpress!

Kategori: Allmänt


Min fina mamma har köpt en hamburgerpress till mig, Sagaform. Vilka otroligt fina burgare jag gjorde 
och blev mycket godare, kanske att dom blir så jämt tjocka.

Vad det blir mycket roligare att ha bra grejer i köket som underlättar och som man blir glad av.
Erik som är min grillmästare var mycket nöjd med resultatet och att det var lättare med helt jämna
burgare mot när jag knådat några.


Ni skall få se på lite bilder.



Man fyller i köttfärsen i skålen och trycker till med pressen, resultatet till vänster.



Visst ser dom proffsiga ut. Min press kommer att få pendla mellan landet och stan.
Jag tror att Martin o Andrea gärna vill testa den för dom kan burgare.



Gissa vad vi hittat, kantareller. 



Skogens guld. Jag stekte några skivor baguette i smör som jag la kantarellerna på.
Egentligen vill jag ha en Dry Martini till men vi hade ingen, synd. 



Mammas sötnos kom hit i 24 timmar sedan lockade stan, kontstigt!

Kramar Ann 

Grådag!

Kategori: Allmänt


En dag som denna finns det inget annat att tänka på än Norge. Jag tänker även på en flicka och hennes familj
som förslorat sitt hem i en stor brand.

Just nu har man inga som helts problem inte ens vädret, eller hur.

Jag är så glad att åskovädret blev pyttelitet i natt, jag ylade en enda gång. nu är det bara grått och kvavt.

Jag måste visa Er en fin brygga från Kungshamn som man byggt till barnen.





Här får bara barn fiska krabbor. Ett stort barn på bryggan!
Jag tycker att man gör så fina lekparker i andra städer, glada färger och pedagogiska prylar.
Stockholm och Solna har så fina parker men så nerslitna och trista.

Man klagar på att barnen bara sitter vid tv och data, gör lite kul lekkparker så kanske dom går ut.

Nu skall jag göra en pizzadeg som skall få jäsa länge.

Ha en bra dag och ta hand om varandra, kram Ann.

Sillpaket!

Kategori: Allmänt


Nu har våra vänner åkt vidare på sin resa igenom Sverige i husbil. Vi har haft jätte kul trots vädret.

I natt åskade det otrolig mycket jag var livrädd. Erik är jättte trött eftersom jag låg klistad bakom
hans rygg med en kudde över huvudet och ylade. Det öste ner regn som himlen var öppen.

Nu är det bara varmt och fuktigt och ett nytt åskoväder är på väg in över oss till natten, ska man aldrig
få sova.

Vi skall äta sillpaket i kväll som Ni måste prova.

Man behöver till 2 personer:

Kokt potatis (ca 3 stora per person)
1 burk matjesill och lite av spadet
2 hårdkokta ägg
gräslök eller purjolök
tomater
grädde eller mjölk





Hacka allt i lagom bitar och fyll två foliebitar, häll över ca ½ dl grädde med lite sillspad i per paket.



Lägg paketen på grillen eller i ugnen 200 grader ca 20 minuter, det skall vara varmt.



Öppna paketet och avnjut med hårt bröd och en god ost.

Kanske det skulle vara bra med en snaps till så man sover sig igenom ovädret...

Kramar Ann

Blommor!

Kategori: Allmänt


Så har vårat Skånebesök kommit med sin nya fina husbil där allt finns. Kul att åka omkring och se
världen med sitt eget hus.

Nu är det tid för att plocka ätliga blommor och göra fint smör av. Jag har plockat krasse och gurkörtblommor.
Man kan även göra fina isbitar.





Nu skall jag brygga kaffe till mina vänner, Zoega skånebrygg så klart.

Kramar Ann

Hastbullar!

Kategori: Bakverk


Jag har bakat hastbullar. Min farmor bakade alltid det och jag minns att dom var väldigt goda.
Tyvärr har jag ej hennes recept för det sitter en drake och vaktar på det!

Min farmor var faktiskt kock, kanske mitt matintresse gått i arv. Jag vet att hon bl.a arbetade på
Östermalmskällaren. 

Jag hittade ett recept på hastbullar på nätet som lät bra. Vi tyckte att dom var jättegoda. Jag har
även bjudit våra nya super gulliga grannar, hoppas dom gillade dom (lite vågat kanske).

Det blev 9 stycken normalstora bullar.

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 dl strösocker
Blanda torrvarorna och sedan blanda i
1 ½ dl mjölk
1 ägg
100 gram smör som mjuknat

Blanda allt och klicka ut bullar på en plåt, grädda i 200 grader i ca 20- 25 minuter.







Som ser nästan ut som mandelkubb, kanske lite åt det hållet.

Jag tycker Ni ska prova och dricka gott kaffe till, mums.


Kramar Ann





Regn!

Kategori: Allmänt


Idag regnar det hos oss och väldigt mycket. Vi har gjort en utflykt till Örebro och IKEA. Jag hade
tänkt köpa nya mattor till stugan, en röd och en blå ullmatta. Mattavdelningen på IKEA var väldigt
liten så det blev inga.

Vi åt en riktig IKEA lunch, köttbullar, mos och lingon och en chokladmousse. Inte klokt vad billigt,
19 kronor för köttbullar.







Sedan fortsatte vi till Wadköping i Örebro för att fika och lite kultur.
Det är så gulligt där med gamla hus och massor att se. Vi köpte bröd och kaffe med oss
för att kunna sitta nere vid ån.





Jeremiahuset, som nu är bageri. Jeremias i Tröstlösa lär ha utnjyttjat övervåningen
som bostad och skrivar lya.









Fantastiska bullar mm Jag har inte lagt av mig på semestern utan här äts det bullar.

Vi såg även Cajsa Wargs hus. Cajsa hette egentligen Christina och föddes 1703.
Cajsa gav ut en bok när hon var 52 år, "Hjelpreda i Hushållningen för unga Fruentimber".









Som Ni ser har dagen varit kul trots regn. I morgon får vi Skånebesök vilket skall
bli jättekul.

Kramar Ann

Syltsocker!

Kategori: Vegetariskt


Mina kära vänner glöm inte köpa hem syltsocker. Jag har tipsat tidigare om att det är det bästa sättet
och enklaste att gör sylt på.

Jag har precis gjort hallonsylt som vi ska njuta av i höst och minnas sommaren.

Kan man inte plocka själv bär köp fysta, går jätte bra.



Jag gör lättsockrad sylt, 1 kg bär och ½ kg socker, hälften socker mot bär.



Att skölja burkarna med så sylten håller sig utan att mögla, VIKTIGT!





Fin burk från Överskottsbolaget fylld med ljuvlig sylt.

Söta kramar Ann


Ernst tomater!

Kategori: Vegetariskt



Nu ska Ni få se vad fina burkar med inlagda tomater jag gjort. Som jag skrev sist absolut supergoda.

I går var vi på kalas, Simon 21 år. Massor av god mat och jättetrevligt. Förmiddagen tillbringade jag i sängen
med migrän som tur var gick över efter några timmar. Fördelen var att jag minskade lite i vikt, ha ha.
Man måste försöka se positivt på allt, eller hur.

Nu kommer tomatreceptet.

Små körsbärstomater som man pickar med en gaffel eller sticka.

Lägg i en fin burk och lägg i en halv vitlök med skal och allt, skär rakt över vitlöken som en apelsin.

Ett eller två lagerblad, några svartpepparkorn och färska rosmarinkvistar.

Fyll på med vit vinäger och 1 msk flytanden honung som Du gillar. Jag köpte en flaska vinäger på Willys för ca 17 kronor som var kanongod.











Låt stå minst 2 dagar innan Du äter. Jag har mina i kylen och dom lär klara sig i minst
ett par veckor enl. Ernst. Jättegoda att lägga i köttfärssås eller som tillbehör.

Riktigt fina, kanske en present. Mina burkar är loppisfynd 10 kronor styck.

Kramar Ann

Tomater!

Kategori: Allmänt


Jag älskar Ernst som Ni vet, han kan ju allt den karln. Förra programmet gjorde han inlagda tomater som
jag gjorde direkt.

Jag har massor av tomater som jag köpte på vägen hem från Kungshamn, Stocka Gården i Källby. Gården ligger på väg 44 mellan Götene och Lidköping.

Per som vi träffade lärde oss att man skall INTE köpa tomatplantor där blommor säljs, då har plantorna säkerligen
massa ohyra som dom inte mår bra av
.
I mitten av februari sätter Källa Gården sina frön och 1:a november upphör produktionen, varje planta har
då gett en skörd på ca 17 kg tomater. 

Det går åt mycket vatten ca ½-2 liter vatten per dag och planta. Tomaterna plockas 2 ggr per vecka
under hela säsongen.




Här köpte vi tomater och så fick jag även i present lite, så snällt.



Så söta och goda.



Tomater kan faktiskt vara så goda att det funkar som godis.

Självklart skall Ni få receptet på Ernst tomater, men en annan dag.

Kramar Ann.



Glassbollar!

Kategori: Allmänt


Hoppas solen lyser på Er som den gör här hos oss. Vi har haft otrolig tur med vädret än så länge.

Nu är hallonen på gång och det blir massor på våra buskar, som är vilda. Jag skall plocka och göra
en stor burk sylt.

Undrar egentligen vad jag lärt Andrea om naturen. När hon var här stod hon i sina coola nya Ray Ban
glasögon och kollade på fågelbadet och skriker.

-Mamma en råtta dricker vatten i fågelbadet!!!!

Mamma kommer och tittar och där sitter en ekorre och dricker, ha ha. Vi skrattade så vi .....

Nu får vi börja om från början med Ekorrn satt i granen osv, ha ha
Man har aldrig tråkit med Andrea hon är så kul.

Nu skall Ni få ett jättelätt och gott glasstips.

Köp vaniljglass och kakao.

Gör en stor glasskula med en skopa eller sked och rulla kulan i kakao, frys in på ett fat någon timme.



Hemma har jag en glasskopa men det går bra med en sked.




Rulla, rulla.



Klar för frysen minst 1 timme.



Så här serverade jag min boll. Man kan även servera den i ett fint glas utan något till.


Kramar Ann

Amerikanska plättar!

Kategori: Allmänt


Jag har gjort amerikanska plättar med blåbär och lönnsirap i mitt nya plättjärn. Det blev så otroligt
gott och jag vill bara ha mer.

Andrea och Erik tyckte att dom var ok men lönnsirap var inget för dom. Vilken tur jag har nu är hela
flaskan med lönnsirap min.

Man kan göra plättarna även om man inte har ett järn, gör som i stekpanna. Smeten är mycket tjockare
än vanlig plättsmet.

Man blir också mycket mättare av dessa, kanske beror på att det är bakpulver i.

Recept från Tasteline.

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
½ tsk salt
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smör

Blanda alla torrvaror, tillsätt mjölk, smör och sist vispa i ägget. Lite annorluna än vanlig plättsmet.

Vi har det så skönt på landet, nu skall jag sola en stund, sedan fika igen.



Se hur dom reser sig av bakpulvret.





Vore gott med glass till.

Kramar Ann

Skaldjur!

Kategori: Allmänt


Får jag lov att fresta Er med lite skaldjur som jag åt. Nykokta och halva priset mot Stockholm,
kan det bli bättre.

Jag köpte en gravlaxsås till min krabba och den hade man haft kaffe i, riktigt gott.
Jag minns att kocken Leila brukar ha det och älskar den smaken. Jag kommer att ha i en
skvätt även jag nästa gång.





Ser Ni att såsen är lite brunare av kaffet.




Ett spett med lax och havskatt, så gott. Vi hade vår egen lilla Webergrill med.


Nu blir det inget mer från västkusten utan nyheter från Sörmland.

Kramar Ann

Smögen!

Kategori: Allmänt


Vi åkte till Smögen och åt lunch och köpte massor av goda skaldjur och fisk. Göstas Fisk blev vi
rekommenderade av vår värdinna.

Vi tog Zitabåtarna från Kungshamn som tog 10 minuter och kostade 30 kronor enkel resa, skönt att slippa
åkla bil. Det var riktiga gubbar som rattade båtarna med iiiiiin när dom pratade.

Vår lunch var supergod något jag tänker apa efter, Ni också.

Stort gott bröd fyllt med panerad stekt torsk (utan maskar), sallad, rödlök, och skagenröra. Man äter den
kall och god kall öl till, mums.
Man kan självklart byta ut fisken mot t ex rödspetta eller sej.



Som Ni ser inget avancerat men riktig bjudmat när solen steker.



Pling pling nu går båten!



Solen gassade och kepsen på för att slippa solsting.



Göstas Fisk.



Smögen från vattnet. 


Soliga salta kramar Ann

Västkusten!

Kategori: Allmänt


Vi har varit några dagar på västkusten, Kungshamn vid Smögen. Vi har haft toppenväder och hur mysigt som helst.

Vi åkte tidig morgon och tog lunch med oss, smörgåsar, minipajer och små smördegsknyten fyllda med gubbröra.

Jag köpte färdig smördeg som jag gjorde pajerna och knyterna på. Kavlade ut degen lite klickade på fyllningen
och tryckte ihop med en gaffel, penslade med ägg och gräddade i 30 minuter.
Pajerna gjorde jag i papperformar och precis som vanlig skinkpaj.

Gubbröra är gul lök, kokt ägg och ansjovis som man hackar och steker. Även gott på en bit kavring eller hårt bröd.

Det känns lite extra när man har god matsäck med och slippa alla vägkrogar med korvar som rullat i värmen
i timmar, fy.





Visst är den fin min picknick burk från Rice.



Vid fallen i Trollhättan blev det lunchstopp, otroligt vackert. Det var svårt att inte bli
påmind om SAAB när man åkte igenom staden.

Sedan fortsatte vi vår färd mot havet.





Vår utsikt från huset som var helt underbar. Tänk vad Sverige är vackert varför åka iväg.



Kramar Ann.



Hamburgare!

Kategori: Kött


Grilla egna hamburgare är sommar för mig. Jag gjorde inte pommes til,l fast jag gärna ville ha.
Jag tänkte på min kropp och blodfetter för en gång skull.

Jag vill ha en hamburgepress så alla blir lika stora. Saga form har en som jag skall kolla på.
Ett tips från Andrea´s Martin är att mala sitt eget kött på entrecote, skall vara otroligt gott.

Så här blev min hamburgare med extra allt!!!!!



Oj vad stor, jag åt upp hela.



Fina mamma och pappa som också tryckte i sig en jätte burgare.

Sommarkramar Ann

Ryggbiff!

Kategori: Kött


Ryggbiff är jättegott att grilla i bit. Vi hade direkt grillning dvs glöden under biffen.
Självklart kan man även göra detta i ugnen.


Jag marinerade köttet i en marinad som går att ha till allt och är så god, gärna i ett dygn.

1 dl farinsocker
1 dl japansk soja
vitlök efter smak
1 msk ingefära färsk eller torkad
lite chilikrydda efter smak

Sedan grillade vi och penslade köttet ibland, jag stack en termometer i efter ca 30 minuter,
det är lagom med ca 58 grader. Låt sedan köttet vila i folie i minst 10 minuter så köttsaften
stannar.

Till detta serverade jag nudlar med en god dressing på.

4 personer:

1 paket äggnudlar kokas enl förpacknngen och låt svalna.
1 paprika i små bitar
1 purjolök  finstrimlad
8 champinjoner i bitar
lite spenatblad eller sallad som Du gillar
groddar om man vågar...vi uteslöt för att slippa bli dåliga.

Dressing:

2 msk ingefära färskriven
1 msk sesamolja
1 riven vitlöksklyfta
1 msk soja
2 dl olivolja
2 lime frukter (saften)
1 chilifrukt



Blanda allt och häll över dressingen.





Gott Gott!


Kramar Ann

Friterade jätteräkor!

Kategori: Fisk



Nu vill Ni säkert veta vad jag bjöd gästerna på för något gott.

Friterade jätteräkor till förrätt och grillad ryggbiff med nudlar, asiatiska smaker.

För att kunna fritera måste man ha en fritös, gör inte detta i en kastrull inne, det kommer att
lukta olja som en korvkiosk. TÄNK PÅ ATT OLJA KAN BRINNA!

Jag köpte frysta råa jätteräkor, 1 kg ca 100 kronor på ICA Kvantum i Solna Centrum.

Man dubbelpanerar i vetemjöl, ägg och till sist Panko som man blandat i svarta sesamfrön.
Panko är ett asiatiskt ströbröd som finns på ICA där cocosmjölken står.

Lite bilder hur man gör, lova att testa så otroligt gott. Jag gjorde ett berg av räkor som snabbt gick
åt.















Jag serverade sweetchili sås i en liten skål att dippa räkorna i.


Kladdigt men enkelt att göra. I morgon kommer varmrätten.

Kramar Ann







Kalas!

Kategori: Allmänt


Andreas 22-års kalas blev så lyckat, kul lekar och god mat.

Erik hade gjort 5-kamp som var så kul, spika, kasta ring, kasta pinnar, rulla klot och pistol (så klart).
Vinnare blev morfar Hasse och gissa vem som kom på andra plats.... JAG! Jag är grym på skytte så
där samlar jag många poäng. Synd att pappa slog mig vänta bara till nästa år pappsen.

Vädret skulle bli uselt men SMHI hade fel igen vilken tur.



De två bagerskorna, kladdkaksmet!







Det blev lite till oss andra också och bagerskorna får toppbetyg.



Andrea testar sin Tarzangunga, den fick hon för många år sedan. Jag tror den är
lika kul idag som igår, ha ha.



Pristagarna!

Nu skall jag till brädgården, recept på världens godaste mat kommer senare.

Kramar Ann

Andrea 22 år!

Kategori: Allmänt


Idag fyller vår älskade Andrea 22 år. Hon är så dan härlig tjej med massor av humor och så
omtänksam mot oss.

Hoppas Du får en jättebra dag Andrea och jag kommer att sjunga för Dig oavbrutet....eller

Du skall få många paket.





Puss vår älskling!


Mamma och Pappa!