Kalvfrikadeller!
Kategori: Allmänt
En riktig Lady och Lufsen måltid så här i jultider, kan inte bli bättre.
Varför äter man inte mer kalvfärs, så gott och känns liksom mörare än vanilg nötfärs.
Att använda vitt bröd iställer för skorpsmulor är så mycket godare och saftigare, även till vanliga köttbullar.
Det här är en enkel rätt att laga och man kan göra den dagen före, en riktigt bra bjudrätt.
Erik och jag lagade tillsammans och drack glögg, mys.
Recept:
4-5 hg kalvfärs
3 st vitt bröd
1.5 dl mjölk
1 st ägg
1 dl parmesanost
1 st citron, endast rivet skal
1 st klyftor vitlök, riven
2 tsk dragon
1 st gul lök, hackad
3 st vitt bröd
1.5 dl mjölk
1 st ägg
1 dl parmesanost
1 st citron, endast rivet skal
1 st klyftor vitlök, riven
2 tsk dragon
1 st gul lök, hackad
Salt och peppar
Tomatsås:
1 gul lök
Börja med att koka såsen, hacka lök, riv vitlöken, koka upp i en gryta med tomaterna, smaka av med salt och peppar.
Gör sedan kalvfrikadellerna. Riv brödet i mindre bitar och blanda med mjölk, ägg och alla kryddor, sist i med kalvfärsen och blanda ordentligt. Gör lagom stora bollar, lägg i dom i tomatsåsen och koka ca 15-20 minuter, färdigt. Koka under tiden en god pasta, jag gillar den som är på bilden.
Ha en bra dag, kramar Ann