MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Saffranskakor!

Kategori: Allmänt


Hur härligt ör det inte med saffran både i bak och mat. Jag använder saffran året om.
Konstigt att vi ser det som en julkrydda.

Jag bakade så enkla och supergoda saffranskakor.

60 stycken kakor.

1/2 gram saffran
2 tsk vatten
200 gram smör 
2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Garnering pärlsocker.

Lös upp saffranet i vattnet ordentligt, gärna dagen före.
Blanda allt för hand eller kör i en matberedare.

Gör fyra längder som Du plattar till, på med pärlsocker.
In i ugnen i 180 grader ca 15 minuter.
Ta ut plåten ur ugnen.
Skär kakorna direkt på snedden i lagom bitar.


(null)





(null)



(null)

(null)



(null)


Lätt som en plätt, Kramis Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: