MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Pasta!

Kategori: Allmänt

Hallå, jag har inte varit här på några dagar, fullt upp med jobb och lilla mamma.
Tiden rinner iväg, snart sommartid, fram med klockan en timme.

I går gjorde jag en jättegod pasta rätt från ICA men på mitt sätt.
Jag hade bönpasta den som inte innehåller mjöl och är lite dyrare, ta den pasta Du gillar och 
det pris Du vill betala.

Recept 3-4 personer.

100 gram grönkål, små bitar
200 gram Halloumi
3 dl créme fraiche 
1 bit purjolök ca 10 cm, finstrimlad
Olja
Salt peppar
150 gram pasta

Skär Halloumin i mindre bitar och stek i olja, lägg åt sida.
Koka pastan.

Massera in en msk olja och lite salt i grönkålen.
Stek purjolöken i olja, lägg i grönkålen, stek mjuk.
Blanda i créme fraiche, salta peppra
Blanda i pastan, toppa med Halloumi
Njut
Man kan även ha rostade mandlar på om man vill, vi hade inte det.


(null)



(null)



(null)


(null)




(null)


(null)


(null)



(null)




(null)


Enkel och snabblagad mat.

Kramar Ann



Parmesan o basilika paj!

Kategori: Allmänt

Så kom vintern på besök igen, hua. Så skönt att vara inne o jobba eller mysa.
Ska försöka ta tag i en hög med skjortor som ska strykas. Hatar att stryka, att lämna bort kostar
Ca fem för 100 kronor, Gud vad jag sparat pengar. 
Ska börja lägga undan dessa pengar o köpa mig en present, ha ha.

Jag fick tips av min chef på en ursmarrig paj, receptet kommer från ICA.

Det är parmesan i degen, så gott. Jag gjorde min i en springform, gillar höga pajer. Man kan
Göra en större paj om man har en lägre kant, valfritt.

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
150 gram smör
1/2 kruka basilika
1 dl riven parmesan
1/2 dl vatten

Blanda mjöl, smör, basilikablad och parmesanost i en matberedare
Tillsätt vattnet. Låt degen vila i 10 minuter.
Tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 minuter i 225 grader.

Fyllning:

5 tomater eller massa plommontomater
1/2 kruka basilika
150 gram fetaost
1 burk svarta oliver utan kärna, jag hade skivade
4 ägg
4 dl  mjölk 
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Ev. Vitlök, jag hoppade det

Dela tomaterna i mindre bitar
Hacka basilikan
Vispa ägg o mjölk med salt o peppar
Lägg tomaterna i pajskalet strö över basilikan o smula fetaosten.
Häll på äggstanningen

Grädda i 200 grader ca 35 minuter, kolla att den stannat.



(null)

(null)



(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Så gott och går bra att frysa in om det blir över.

Självklart kan man ha gröna oliver, ta vad Du har hemma.

Varma kramar Ann