MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Ätliga Blommor!

Kategori: Allmänt

Herre Gud vad det är vackert i naturen. Nu kommer alla fina blommor, så fina knoppar.

Jag älskar att plocka och dekorera mat o bakverk.  Hör kommer några av mina favoriter
som Du kan hitta nu.

Se bara till att dom inte växer dör hundar kissar, bläää.


(null)


Harsyra, både blad o blomma smakar så syrligt och gott.



(null)

Penséer, alla fina färger.



(null)


Skogsviol, mums.



(null)

Penséer igen.


(null)

Maskros, som man även kan doppa pannkakssmet och steka.
Även de spröda bladen är goda i sallad. Låt dom ligga i iskallt vatten en stund.



(null)


Min favorit är Gökärt, så goood. Lite dålig bild, men Ni ser.

Kramisar Ann

Kikärtsbiffar!

Kategori: Allmänt

Nu ska Ni få mitt bästa recept jag testat på kikärtsbiffar. Såg en film på Instastory, en tjej som heter Sandra, hennes recept.

Jag tycker att det är svårt med kikärtor just för att de blir lösa och lite trist sågspånkänsla.
Dessa biffar håller ihop och är lite att tugga på. Ni måste testa.

Man mixar inte utan stompar, man tar en potatisstomp eller något hårt o slår söner ärtorna i skålen. 
Nu får Ni ha fantasi, mortel, kopp, baksidan av hammare ......

Receptet är till 7 stycken biffar, bra med matlådor, håller många dagar i kylen.

Recept:
2 förpackningar kikärtor eller burkar
1 liten hackad gul lök
1 ägg
1 kruka persilja hackad
1 msk mjöl eller maizena
1 klyfta vitlök, riven eller pressad
Salt peppar

Blanda allt och stompa, stek i smör och olja.

Vi åt youghurt med riven gurka och sallad med kokt bulgur till.


(null)




(null)

(null)



(null)


Kramar Ann