MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Semester!

Kategori: Efterrätter

Hallå mina kära vänner, nu har matmorsann semester, så skönt.

Älskar att vara i Sverige på sommaren, så vackert. Många som kommer att upptäcka vårt fina land.

Jag plockade lite jordgubbar, smultron o blåbär på tomten.
Det blev en efterrätt med fluff på.

Vispa 1 dl grädde och blanda i 1 dl turkisk/grekisk yoghurt och ca 1 msk 
florsocker. Så gott.
Detta räcker till 2-3 personer, vi åt upp allt.

(null)

(null)

(null)


Kramis Ann

Skummad mjölk!

Kategori: Allmänt

Nu när man inte kan åka till Italien så tar jag hit det ljuvliga landet.
Jag älskar cappuccino, det dricker man före lunch i Italien,

Nu har jag hittat världens bästa skummare, blir så bra. Den är lätt att använda och rengöra,

Jag längtar till frukost. I vinter får jag ta med den till jobbet, ha ha.

Märket är Melitta.


(null)

(null)


(null)

(null)



(null)

Kramar o ciao ciao Ann

Glad Midsommar!

Kategori: Allmänt

Rosensocker!

Kategori: Allmänt

Hallo alla kära vänner. Jag mår bra, så glad för varje dag man vaknar frisk.

Jag gjorde socker smaksatt med rosenblad i helgen. Lätt som en plätt, ut o plocka
rosblad som doftar. Jag tog vresrosor som vi har på vår tomt, dom är vackra
Och god doft.

Mixa blad och strösocker, jag tog två stora rosor och 1 dl socker.
Frys sedan in så det håller sig. Gott och fint på bakverk eller efterrätter.

När flädern kommer ska jag göra fläderblomssocker.


(null)




(null)


(null)


Var rädda om Er, kramis Ann

Trevlig Helg!

Kategori: Allmänt


(null)


Kramar Ann

Brynta rädisor!

Kategori: Allmänt

Vilken helg, så fint med alla flaggor och grönska. Vi var på landet och påtade 
i jorden. Nu växer det så det knakar, även ogräset.

Som Ni vet älskar jag att laga mat på landet, myset att kunna gå in o ut så lätt.
Vi grillade fläskfile med tillbehör. 

Jag gjorde lite plock so förrätt, brynta rädisor, recept Diadonna.
Ni måste testa.

Jag gjorde halv sats.

12 rädisor, man kan även dela dom
50 gram smör
2 msk små kapris
3 sardellfiléer 
salviablad, hackade
Ev salt, det tog inte jag
små grillpinnar, eller liknande

Smält smöret i med allt utom rädisorna, bryn i 1 minut
Lägg i rädisorna och bryn ca 3 minuter.
Serveras på en tallrik, såååå gott.




(null)


(null)

(null)

(null)

(null)


Ha en bra vecka, kramar Ann