MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Gott Nytt År!

Kategori: Allmänt

Tänk att nu är det snart  nytt  år. Hoppas  det blir ett bättre år närhet gäller viruset smitta.
Man är ju rätt trött på virus. 

Jag har tagit  spruta 3, så skönt. Självklart håller  jag avstånd  och har munskydd.
Jag har även tagit årets influensavaccin, det har jag tagit i över 10 år.

Vi ska fira in det nya året själva med god mat och mys.

Har Ni testat detta hårda bröd, beroendeframkallande, så gott.
Jag älskar hårt bröd i alla former.


(null)


Ha en fin helg o var räddande Er, kramar Ann

God Jul!

Kategori: Allmänt

Jag vill önska Er alla en fin jul och var rädda om Er.
Ät inte för mycket mat o godis, tänk på magen 

Minns när jag var liten då drack pappa Samarin på juldagen, ha ha.
Jädrar vad dom åt mycket mat, först smörgåsbord och sedan lutfisk. Kaffe med kakor o godis. Julgröt innan sängdags.
Dom drack aldrig alkohol för mormor skulle skjutsas hem. 

(null)

Stora varma kramar från mig, Ann 

Röd kål!

Kategori: Allmänt

Nu är det snart julafton, ska bli mysigt.
Vi provar alltid julskinkan den 23, den ska vara lite ljummen.

Till skinkan äter vi rödkål, jag gör egen, så enkelt och ljuvligt gott.
Det finns färdig på burk som är helt ok. Den är jag uppvuxen med.

Testa o gör egen, håller länge i kylen.
Senap är också viktig för mig, Västerviksenap är bäst, lite stark.

Recept:

1 kg rödkål 
2 äpplen
Smör att steka i
1 dl äppelcidervinäger 
1/2 dl sirap
1/2 dl vatten
1 lagerblad
5 kryddnejlikor eller mald 

Strimla rödkålen och riv äpplena 
Stek i smör 
Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 45 minuter.
Smaka av med salt o svartpeppar.

(null)

(null)

Glad Advent, kramar Ann







Fredag!

Kategori: Allmänt

Mina kära vänner idag är det tacofredag hos Forssell. Jag  älskar  tacos i alla former,
men bäst nachos. Jag är ju chips galen.

Idag blir det nachochips med färs som jag stekt med tacokrydda, riven ost och in i ugnen
i några minuter, kolla hela tiden. När osten smält ta ut tallriken, klicka på salsa, gräddfil 
Och grönsaker Du gillar.

Jag dricker gärna öl till, tips på ett alkoholfritt som är så gott, se bild.
Vi dricker gärna alkoholfritt öl, mycket godare än lättöl.

Ni stressar väl inte ihjäl Er, lova att köpa färdig mat till jul. Det finns så mycket gott
i färskdiskarna. Här blir det sill från Klädesholmen, inköpt på Gamla Stans julmarknad, 
så god sill.

(null)

(null)

(null)


Glad 3e Advent, kramar Ann

Saffransglass!

Kategori: Efterrätter

Kära nån, nu är det december, underbart.
Jag älskar alla ljus och dofter i denna månad.

Jag använder mycket saffran, i mat och efterrätter. Saffran är ju billigt just nu.
Jag gjorde en saffransglass som blev ljuvlig.

Jag serverade den med färska hallon, mandarinklyftor på burk och chokladsås som topping.
Såklart glömde jag ta bild, men Ni fattar.

Recept:

5 dl vispgrädde 
2 kuvert saffran
1 burk kondenserad mjölk 

Vispa grädden och saffran fluffigt 
Vispa i kondenserad mjölk
Frys in

Ta fram glassen i god tid före servering, ca 30 minuter.





(null)


(null)

(null)

(null)

(null)


Len, krämig, urgod glass. Räcker till många ca 5-6 personer.

Kramar Ann