MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Glass!

Kategori: Allmänt

Vilken sommarvärme vi har. Idag testade jag glass på  Kosterheds Konditori i Huvudsta.
Vilken ljuvlig glass, Italiensk och massor av goda smaker.

Jag tog passion, hallon och mango. Dom får högsta betyg och även priset. 
Det fanns tre storlekar på bägare, jag tog mellan som kostade 35 kronor, jag blev
mätt. Kul när det inte snålas, då kommer man inte tillbaka.

Ni måste testa om Ni bor i Solna.



(null)


Varma soliga kramar Ann



Tips!

Kategori: Allmänt

Halloj i sommarvärmen, ett snabbtips nu i grilltider.
Andrea äter helst inte kött så när jag och maken grillade hamburgare fick hon en vegetarisk.

Hon gillar märket Hälsans Kök, och jag måste säga att den burgaren var urgod, smakade inte bara 
grönsaker utan som kött, konstigt.
Ni måste köpa o testa.


(null)

Den är även vegan, kan vara bra att veta.

Kramar Ann

Sötpotatis pommes!

Kategori: Allmänt

Jag och familjen äldst sötpotatis på alla sätt. Vi friterar när vi är på landet, så gott.

Nu har det kommit på ICA och även Willys fryst pommes, bara att fritera eller in i ugnen.

Dom var verkligen goda och så enkelt, slippa skala, lägga i blöt, och kladda med mjöl.

Kommer alltid göra dessa, latmask som jag är......

(null)

(null)

Frasiga och goda.

Varma kramar Ann

Chokladbollens Dag!

Kategori: Bakverk

Gud vad jag älskar mitt kök på landet i vår sommarstuga. Här testar jag nya recept, blir det katastrof är det nära till soptunnan!!

Idag blev detchokladbollar, men nyttiga utan tillsatt socker. Dadlar får ge sötman, känns lite bättre.

Jag rullar mina med engångshandskar, känns trevligare. Jag har svårt att äta bollar som barn har rullat, hua, Ni fattar.

Mitt recept:
125 gram dadlar
2 msk kokosolja
2 dl havregryn 
1 msk kaffe
2 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
Rullas i kokosflingor

Mixa allt o rulla bollar, ät!

(null)


(null)


(null)


Ha en fin dag, kramar Ann


Rabarberstänger!

Kategori: Efterrätter

Helg igen, nu går veckorna fort. Vi är på landet och njuter av sol och grönska. 

Mina rabarber växer så det knakar, härligt.
Jag har gjort rabarberstänger som blev så goda. Det gäller att använda allt på rabarbern.

Skala av det yttersta på rabarbern som när Du gör paj. 
Blanda 2 msk socker o 1 tsk vaniljpulver i en kastrull.

Koka på låg värme tills rabarbern mjuknar 3-5 minuter.

Lägg upp på ett smörpapper och in i ugnen, helst varmluft 120 grader i 15-20 minuter, längst ner.

Kolla hela tiden, dom är lite mjuka men hårdnar när dom kallnar.

Så goda o kul att dekorera med.

Gör en paj eller kräm av resten av rabarbern.

(null)



(null)


(null)

(null)

(null)

Lycka till, kramis Ann