MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Rappne!

Kategori: Allmänt

Mamma Doris o jag var på utflykt till Rappnes i Ulriksdal.

Vi åker alltid dit under sommaren och besöker deras självplock. Man får plocka blommor, grönsaker och bär.
Vi plockade eterneller, zucchini och ringblommor.

Jag gick hem och drog av blombladen, nu ligger dom på tork. I höst ska jag garnera kakor med dom.
Man kan även köpa torkade blad på Örtagubben.

(null)

Doris i full fart.

(null)

En god glass från Engelholmsglass, mums.

(null)

Så fin färg, kakorna kommer bli kanon.
Kramar Ann

Sommarmat!

Kategori: Allmänt

Jag gillar fina fat o skålar, gärna köpta på loppisar. Så härligt att lägga upp mat på, maten 
ser så god ut.

Det här fatet jag har idag är köpt i Skåne, Krikafat. Det köpte Erik o jag på 80 talet, älskar 
det fortfarande.

Nu kommer färska rödbetor, passa på att koka ett gäng. Så goda varmare smör eller
kalla i en sallad. Dom stöddig flera dagar kokta i kylen.

På mitt fat:
Kokta rödbetor i bitar
Salladsblad
Fetaost
Stekt lammkorv
Krasseblommor
Olja lite vinäger

Köp bra kvalitet på korven, min är från Sorunda,alltid säkert kort.






(null)

(null)


Ha en fin dag, kramar Ann

Förrätt!

Kategori: Förrätter

Jag älskar chips som alla vet. Jag försöker få in chips i alla förrätter, ha ha.

Den här gjorde jag och Melissa, min söta granne på landet.
Vi fixar en middag varje sommar, planerar och lagar ihop.
Det är så kul och uppskattat av våra gäster, familjerna.

Ni måste testa denna. Den räcker till många, vi var 7 personer.

Philadelphiaost valfri smak, vi tog gräslök 
Röd stenbitsrom 
Gräslök, piplök eller rödlök, smaksak
Chips, ta dom lite hårdare typ lantchips

Kolla bilderna.


(null)

(null)

Så enkelt och så gott, kramar Ann 

Tonfisksallad!

Kategori: Fisk

Nu kommer värmen igen, jag är inte så glad i värmebölja.
Det är så lagom med ca 23 grader, man orkar jobba och man sover gott.

Vår semester är slut, haft så bra med allt jag gillar.
Kanske bakade jag inte så mycket, skönt för kroppen.

Vi åt så god tonfisk, det är så stor skillnad på kvalitet, den dyra burken är fantastisk.
Lägg lite mer pengar på kvaliteten.

Jag fick mina burkar i present av Andrea, hon hade köpt på nätet.

Min sallad:
Strimlad vitkål och sallad
Gurka
Tomater
Bönor
Ägg
Kapris
Rödlök
Tonfisk

Dressing:
Majonäs med créme fraîches och kryddor.

(null)

(null)

Bra mat i värmen, kramar Ann 

Sillknyten!

Kategori: Fisk

Nu gör vi en favorit i repris tycker jag.
Måste laga detta varje sommar, så enkelt och gott.
Väldigt bra bjudmat, går att förbereda och förvara i kylen.

Hoppas Ni har det bra, vi njuter av svalkan och lite regn ibland. 
När det är 39 grader orkar man inte röra sig, så trist. 

Recept: 
Matjessill, 1 burk till 2 personer
Kokt potatis, så mycket Du äter
Purjolök, gräslök eller rödlök, så mycket Du gillar.
Tomater 1 per person 
Lite grädde eller en smörklick i botten av paketet, och lite spad från sillen

Skiva allt i mindre bitar och lägg i ett folieark.
Gör ett knyte, 
Grilla eller laga i ugnen, 200 grader ca 10 minuter.

(null)

(null)

(null)

(null)

Servera med knäckebröd och god ost.
Kramar Ann