Japansk kålpannkaka!
Kategori: Allmänt
Jag vill ha vår.
Det man kan göra är att tröstäta, laga massor av gott och trycka i sig.
Igår testade jag att laga Japansk kålpannkaka, den blev så god, över förväntan.
En billig maträtt med goda smaker.
Recept:
150 gram finstrimlad vitkål, gärna på mandolin
2 stora ägg eller 3 små ägg
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1/2 krm bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Olja att steka i
Salladslök eller purjo att garnera med
Majonäs
Sesamfrön eller furikake
Strimla vitkålen
Vispa ihop vetemjöl, ägg, mjölk, bakpulver o kryddor
Blanda i kålen i smeten
Stek i en liten stekpanna, vänd med hjälp av ett lock eller tallrik
Svalna lite garnera, ät o njut
Räcker till middag 1 person som är hungrig annars 2 med sallad till.
Majonäs i en plastpåse så jag kunde ringla lite lättare.
Ha en fin dag, kramar Ann