MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Surkål!

Kategori: Allmänt

Tjingeling på Er alla. Nu blir det bara mörkt aldrig ljust. Glöm inte att tända alla lampor så Ni
får ljust, mysbelysning får man ha efter jobbet på kvällen.
Jag älskar att vi har bästa belysningen på vår praktik, man blir pigg o glad.

Jag har testat att göra surkål, så nyttigt och supergott. Härligt till en grillad korv, köttbit eller
annat, fantasi.

Det var så enkelt och man gör en lagom burk. Du kan syra alla rotsaker, bara riva.

Gör så här till en burk.

Riv vitkål på en mandolin eller skär tunnt.
Ta en nypa salt och knåda in i vitkålen, knåda tills det
vattnar sig, tar ca 5 minuter, testa musklerna.

Lägg i en burk, förvara varmt och mörkt.
Vira en handduk om o ställ dör Du har lagom varmt.
Låt stå en vecka, sedan in i kylen. Smaka av o njut.
Det håller länge i kylen.


(null)

(null)

Knåda knåda knåda!



(null)

In mörkret!

(null)

(null)

Klart!

Tänk på tarmfloran, kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: