MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Fredag!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Äntligen fredag igen. Lite mysmat måste det bli, kanske en stor tallrik med småplock. Vi tog lite allt möjligt som fanns i kylen, oliver, ost, ananas, avokado, melon, skinka mm mm. Så gott.
 
Vi hade stekt halloumi, för att få något som var lite varmt.
Servera gott bröd till och kanske ett glas vin.
 
 
 

Trevlig helg, kramar Ann
 

Lövbiff med vitkålssallad!

Kategori: Allmänt

 
 
En jättegod och matig middag med lite kalorier per portion. Receptet är från Ulrika Davidssons bok 5:2. Om man serverar barn samma mat så ha lite ris extra till dom, man bantar inte barn.
 
Det här gick snabbt att laga och man kan föärbereda allt utom att steka köttet redan dagen före. Vi tog inte nötter eftersom två i familjen inte jag inte tål nötter.
 
Om jag vill ha en chokladkaka för mig själv blir det en med nötter, det lärde Eriks föräldrar mig ha ha.
 
Gårdagen var galet inrutad med tvätt, strykning, hälsa på föräldrar, handla mat, laga mat mm mm. Jag älskar att ha att göra, jag är nog släkt med en Duracellkanin. Tur att jag har en lugn man som tvingar mig att ta det lugnt ibland om han lyckas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mums, ha en bra dag, kramar Ann
 
 
 
 
 
 

Hygien!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Kära vänner glöm inte att hålla hygien i dessa snor o kräktider. Folk faller runt omkring just. Jag har handsprit i köket som jag köper på apoteket.
 
Man får göra vad man kan för att slippa alla bakterier.
 
Idag är jag ledig och har så mycket att göra, den som spar han har.....
 
Jag ska försöka klämma in ett litet recept ikväll om tiden är för mig.
 
 
 
 
 
Ha en bra dag, klä Er varmt det båser, kramar Ann
 

Plastfolie!

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Hur många av Er vet att man kan spärr rullen i folieförpackningen?
 
Jag har märkt att de flesta har rullar som åker ur förpackningen när man drar i plasten/foliet. Ett litet tips så här på tisdagen.
 
Tänk att det finns alltid något nytt att lära sig.
 
 
 
 
 
Såja nu sitter rullen fast.
 
Ha en bra dag mina kära vänner, kramar Ann
 
 

Auberginerullar!

Kategori: Allmänt

 
 
Måndag igen, hoppas helgen varit bra. Vi har haft det skönt och njutit av god mat och varandra. Nu längtar jag efter lite vår och värme. Maten får bli min  tröst, goda smaker och fina färger.
 
En härlig medelhavsrätt, vegetarisk och nyttig för kroppen kommer här. Massor av goda smaker och ljuvliga dofter sprider sig i köket. Jag har tagit massor av bilder, den är inte svår att göra. Jag förberedde dagen före så jag bara hade att hälla på tomatsåsen och in i ugnen. Underbar mat efter en dag på jobbet.
 
Man kan serevera lite god skinka till om man vill ha lite kött till.
 
Receptet kommer fån hälsogurun Ulrika Davidsson så den är både 5:2 och LCHF mm mm.
 
2 st auberginer
salt och peppar
olivolja
1 paket halloumiost
10 st soltorkade tomater i olivolja
1 kruka färsk basilika
1 dl färsk riven parmesan

tomatsås:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0.5 msk vinäger 
1 burk hela tomater
salt och svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor.

3. Hetta upp en grillpanna med olivolja.

4. Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på lite salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.

5. Skär halloumiosten i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva.

6. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop.

7. Lägg på i en smord ugnsfast form.

8. Skala och hacka lök och vitlök fint.

9. Hetta upp en kastrull med olivolja.

10. Bryn lök och vitlök i några minuter.

11. Tillsätt vinäger och rör om.

12. Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. HIT KAN DU FÖRBEREDA!

13. Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen. 

14. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesanost.

15. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min form blev 3 portioner., o det finns inget så gott som egen tomatsås.
 
Ha en bra start på en ny kul vecka, kramar Ann
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mys!

Kategori: Allmänt

Söndag med lite rester, Erik o jag fixat. Grönsaker, frukt, halloumi och skinka. 



Kram Ann

Shoppa!

Kategori: Allmänt

 
 
Ut o shoppa nu när Ni fått lön. Jag såg jättefina lampor på Indiska, VILL HA.
 
Kan inte komma på något ställe att ha den på, men vänta bara...
 
 
 
 
 
Kramar från mig tidig söndagmorgon, Ann
 
 

Galgar!

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Nu har Clas Ohlson fått in superbra sammetsklädda galgar. Så bra för blusa som annars glider av. 
 
Priset 5 stycken för 49 kronor.
 
 


Ha en bra lördag, kramar Ann
 

Rimmad Torskrygg!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag har aldrig rimmat fisk men testade i veckan. Det blev väldigt bra och såååå gott, inte svårt heller. Jag köpte fryst torskrygg i portionsförpackning, den färska är så jäkla dyr. Lite för dyr att testa något nytt med tycker jag. Den frysta fisken var så bra och jag kommer fortsätta köpa den.
 
Det går snabbt att laga om man börjar med fisken, det är värt att vänta 40 minuter.
 
 
Jag blandade en rimmningslag:
 
½ dl strösocker
½ dl salt
½ liter vatten
 
Blanda allt så det löser upp sig, lägg i torsken och låt stå i 40 minuter i rumstemperatur.
 
Stek fisken i smör och det tar ca 15 minuter beroende på hur tjock biten är. Om Du har en termometer så ska torsken ha en innertemperatur på 55 grader. Peppra men salta INTE på fisken tänk på att lagen är salt.
 
Jag stekte grönsaker som tillbehör, och min rödbetssallad.
 
zucchini
körsbärstomater
färsk spenat
olivolja
 
Jag tyckte inte det behövdes någon sås men man kan självklart ha det, en klick smör som är smaksatt eller lite matyoghurt med smak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en underbar helg, kramar Ann
 
 Har rättat stavfelen, ibland går det lite för snabbt, men Ni fattar väl iallafall, kramis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tips!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Hur många av Er som läser min blogg vet hur man "spärrar" rullen i förpackningen?
 
Det finns en liten papperbit som man trycker in så sitter rullen fast, jättelätt att sedan dra ut sitt folie, bakpapper mm.
 
Visst blev Ni glada över tipset, ha ha.
 
 
 
kram Ann
 
 

Kycklingpaj!

Kategori: Allmänt

 
 
En favorit i repris, kycklingpaj. Det här är familjens favoritpaj med en god sallad till. Receptet har jag fått av min kompis Gunnel i Helsingborg. Den här gången hade jag färska champinjoner men man ta burkchampinjoner också.
 
Jag brukar alltid göra två så kan man frysa ner några bitar. Skönt att ha lite färdig mat i frysen att ta till när man är trött och har idétorka.
 
Jag fick fin hjälp att göra dessa pajer, ett par manliga håriga händer som Ni ser. Det är väldigt kul att fixa mat tillsammans, så upptäcker alltid lilla maken vad som fattas i köket. Det har blivit många nya prylar som underlättar senaste tiden he he.
 
Jag tar ½ kyckling till varje paj och mer svamp när jag gör två.
 
Recept till en paj:

150 gram smör
1 tsk salt
2 msk vatten
ca 3-4 dl vetemjöl

Blanda allt i en mixer eller för hand. Tryck ut degen i en form gärna en med löstagbar kant.
Förgrädda pajskalet i ca 5-10 minuter i 200 grader.


Fyllningen:

1 grillad kyckling
2 dm purjolök
ev. svamp, paprika mm
3 dl grädde
4 msk tomatchilisås eller tomatpuré (ej thai)
salt peppar
 
Rensa, hacka och blanda allt i en stekpanna/kastrull låt det gotta till sig och smaka av med salt o peppar.
Häll smeten i pajformen strö lite ost över om Du har och in i ugnen, 200 grader ca 20-30 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 
Så krämig och underbart god.
 
Stor varm kram Ann
 
 
 
 
 
 

Rödbetor!

Kategori: Allmänt

 
 
Ett vackert fat med rödbetor och ruccola. Visst blir man glad av att få detta till middagsmaten, även makgen blir glad. Jag har skivar en skalad rå rödbeta på min mandolin supertunnt. Sedan droppade jag citron och olivolja på och det fick stå ca 30 minuter. Sedan garnerade jag med ruccola och lite nymald peppar.
 
Jag tog endast en stor rödbeta till mitt fat, snacka om ekonomi.
 
Har Du ingen mandolin ta osthyvel eller potatisskalaren, det gjorde jag förr.
Jättegott tillbehör till det mesta eller en förrätt. Akta Er för fläckar på kläderna, det går bort med lite fläckborttagningsmedel.
 
Vad jag blir galen på vädret, avskyr snö i stan.
 
 
 
 
 
 
Ha en bra dag, trösta Er med mat, det gör jag , kramar ANn
 

Grön Hummus!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag älskar hummus men hade glömt köpa kikärter, så jag testade att göra på gröna (frysta) ärtor.
Det blev verkligen jättegott, testa .
 
Röran passade perfekt till fisken vi åt, färgen blev även den underbar.
Kul när man lyckas med experiment så där direkt.
 
Röran håller några dagar i kylen, gott även till en bit bröd. Just nu äter vi massor av grönsaker som jag kokar, mixar, skär tunnt mm mm. Känner att det behövs istället för massa potatis, pasta och ris. Man känner sig lättare och piggare.
 
 
Recept:
  • 1 vitlöksklyfta
  • gröna ärtor, ca en konservburk
  • 1/2 chilifrukt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk tahini (sesampaste)
  • salt och peppar
Mixa allt i en matberedare, smaka av med kryddorna.
 
 
 
 
 
Klä Er varmt, kramar Ann
 
 
 
 

Bondkakor!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Jag har köpt en kakstämpel som jag älskar. Jag bakade bondkakor som jag stämplade med gullig text.
Stämpeln har jag köpt i en inredningsaffär i Huvudsta Centrum för ca 30 kronor. Åhléns och Leila säljer också men då kostar dom lite mer.
 
Jag tog med mig kakor till jobbet för att se vad dom tyckte, full pott. Inte så svårt att charma mina kompisar med socker, alltid gott.
 
Bondkakor med kall mjölk, mums.
 
Recept:
 
200 gram smör
2 dl strösocker
2 msk sirap
1 tsk bikarbonat
5 dl vetemjöl ev. lite till så degen inte är kladdig.
 
Jag kör atllt i min mixer och gör sedan rullar som ska vara i kylen ca 30 minuter innan jag skär lagom bitar.
Sedan lägger Du kakorna på en plåt och gräddar i ca 10-15 minuter i 175 grader.
 
När kakorna är färdiggräddade så stämplar Du. Kakorna är mjuka i ett par minuter så man hinner.
Det är då fru Forssell har som roligast......
 
 
 
 
 
 
 
MADE WITH LOVE!
 
Stora goda kakor med lite fina ord, ha en bra dag, kramar Ann
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag hos Mor o Far!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Trevlig kväll med BIff Rydberg. Så piffigt med äggulan i ett snapsglas. Kul, mamma kan som 82 åring.
 
 
 
.


 
 
 
Kram ANn

Vinter!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Den här kylan gör att jag får så torr hud. Jag smörjer mig med så bra produkter, men det bästa är faktiskt mandelolja tycker jag. Att ta några droppar när man tvättat ansiktet är så skönt. Den är förrestern bra för hela kroppen. Billigt och superbra.
 
Jag smörjer även insidan av min kropp med vitaminer. Självklart har jag en stor burk D vitamin, ett måste när det är så solfattigt. Jag gör även en smoothie med mina frysta blåbär, nypressad apelsinjuice, banan och mina torkade nässelblad som är mixade. Massor av vitaminer och såååå gott.
 
Se till att sköta om Er kropp, Ni får bara en chans.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett sätt att stå ut med snö och kyla. Andrea har alltid sagt att hon är en sommarflicka, jag håller med.
Snön kan hålla sig norr om Dalälven.
 
Stor varm kram, Ann
 
 
 
 

Putsa mässing!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Som vanligt far jag omkring som en virvelvind på mina lediga dagar, även igår. Jag läste i tidningen Tara ett underbart trick att få mässing rent.
 
Jag brukar låta Erik putsa allt här i hemmet, mäsing, silver och glas. Nu kan jag själv!
 
Man blandar lika delar salt och 12 % ättiksprit, jag tog 2 msk av var. Putsa med en mjuk trasa och efterputsa.
 
Så fint det blev, kul, enkelt och man blev inte svart om händerna.
 
 
Kolla min skitiga Svensk Tenn lampa, älskar den när den blänker.
 
 
Så fin, snygg även utan skärmar. Ett arvegods från Eriks familj.
 
 
Mina liljor plockade jag fråm och putsade, undrar om jag kan hitta mer prylar att putsa....
 
 
Ha en bra dag mina vänner, kramar Ann
 
 
 

Test

Kategori: Allmänt



Tulpanens Dag!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag har glömt att påminna Er maken att det är tulpanens dag idag. Glöm inte köpa en bukett till någon Ni gillar eller till Er själva.
 

 
 
Kramar Ann

Ny mobil!

Kategori: Allmänt

Jag har köpt ny mobil, iPhone 5c. Hur ska detta gå ha ha. Jag skickar från den nu. Kram ann

Kokta grönsaker!

Kategori: Allmänt

 
 
Min mamma gjorde kokta grönsaker som tillbehör när vi åt skinka. Erik och jag hade det till vår Ernst skinka och det blev så gott och nyttigt.
 
Jag tog alla rotsaker jag hade i kylen och kokade i buljongen som blev av skinkan. Buljongen som blev kvar frös jag in i kuber, så bra att ha hemma.
 
Det finns många gamla bra recept som man inte gjort på länge, men nu.....
 
Idag ska jag ta mod till mig och byta mobiltelefon, man vet ju att det kommer att krångla. Hoppas det går bra och att jag kommer bli nöjd. Om jag inte svarar så vet Ni varför.
 
 
 
 
 
 
 
Isbit/chokladformar fick bli buljongform.
 
Ha en bra dag trots kylan och snön, kramar Ann
 
 

Ernst Julskinka!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Min favorit Ernst gjorde en annorlunda julskinka i sitt julprogram som jag testat. Jag och övriga i familjen kommer alltid att göra Ernst grilljering. Den blev så jäkla god med alla smaker, jag skulle kunna äta den jämt.
 
Passa på nu när dom rear skinkorna i affären, vi köpte vår för 100 kronor på ICA.
 
Den här skinkan smakar verkligen rosmarin krydda, man får Medelhavsvibbar. Vi ska göra en på grillen när vi kommer till landet. Jag tror inte den blir lika bra om man köper en färdigkokt, man får koka eller göra den i ugnen själv och grilljera när den svalnat något. Det står alltid på förpackningen hur man tillreder och vilken temperatur skinkan ska ha.
 
Vi skar upp vår i tunna skivor och frös in till smörgåsmat. Vi gjorde även några middagsrätter.
 
Recept på grilljeringen:
 
1 dl honung
0,5 dl soja
1 msk fänkålsfrön, mortlade
0,5 tsk kryddpeppar
1 msk rosmarin
1 msk timjan
svartpeppar efter smak
 
Gör så här

1. Snitta svålen på skinkan i ett rutnätsmönster.

2. Blanda alla ingredienser i en skål.

3. Pensla på griljeringen.

4. In med skinkan i ugnen i 20 min.

5. Efter 20 minuter, ta ut och pensla ännu en gång. In i ugnen ytterligare 20 min.

6. Garnera gärna med färsk rosmarin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Så lyckat, high five!!!!!
 
Varm kram, Ann
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Smörrebröd!

Kategori: Allmänt

 
 
I fredags gjorde jag ett gäng smörrebröd på massa rester i kylen. Jag är ju galen i fredagsplock som Ni redan vet o det här blev så bra.
 
Skönt att ta hand om lite rester på ett bra sätt. Jag köpte uppskurna skivor rågbröd som jag delade på mitten, lagom storlek tycker jag. Jag har hellre fler än bamse stora smörrebröd.
 
Det viktiga när man gör smörrebröd är att brödet får inte synas, så man får moffa på massor av pålägg.
Jag lyckades nästan.
 
Jag hade, ägg och senapsill, ägg, räkor, majonäs och citron, ost och fikonmarmelad, julskinka och mimosasallad.
 
Till dryck passar öl, jag drack en god ale.
 
Mina bästa servetter som jag fått av Ann-Sofie o Jaqueline, Ernst citat.
Håll med om att dom är bra.
 
Bara så Ni vet så orkade jag bara tre smörrebröd, sedan var det stopp.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu får Ni klä Er varmt, kramar Ann
 
 
 
 
 
 

Årechoklad!

Kategori: Allmänt

 
 
Titta vad jag hann moffa i mig igår. En ask med Årechoklad. Det var REA i Hötorshallen på julsmakerna, så den här asken kostade 50 kronor, fynd.
 
Synd att dom inte förpackad chokladen bättre, den hade rullat runt i aksen och såg lite vit o trist ut.
 
Jätttegoda, Erik och jag delade o tog en god kopp kaffe till.
 
 
 
 
Mums, Ann
 
 

Lördag!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Hej mina vänner, hoppas Ni inte snöat inne. Vi var på stan idag och det blev lunch i Hötorgshallen. Jag var otroligt hungrig så det blev extra allt.
 
Det blev lite shopping, mat och skor, visar senare.
 
 
 
 
Har en bra lördagkväll, kramar Ann
 

Olivolja!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Jag älskar goda oliver och olivolja. Jag unnade mig en riktigt bra olivolja från italien på flaksa med patentkork. Italienska oliver är inte så beska som Spanska har jag märkt.
 
Min olja köpte jag på ICA MAXI som fått in några flaskor och priset var 89 kronor.
 
En god sallad med fin olivolja eller doppa bröd i är så gott.
 
Det finns även fina oljor i Hötorgshallen där dom säljer Italienska charkisar, men dom är lite dyrare.
Tänk vad en flaska vin kostar och hur fort tar inte den slut.
 
 
Ha en trevlig helg, kramar Ann
 

Rödvinsås!

Kategori: Allmänt

 
 
Här kommer ett bra tips till helgen, en god köttbit och rödvinssås. Erik gjorde en sås som var den godaste jag ätit. Jag tror att såser är något män är bra på, dom älskar att hälla på vin och koka så det skvätter.....
 
Vi åt en lammrostbiff till och ugnsstekta rotsaker.
 
Recept på sås för två till tre personer:
 
3 dl rödvin
3 dl kalvfond
1 lagerblad
2 hackade scharlottenlökar
1 msk torkad timjan
peppar o ev salt, smaka av.
 
2 msk smör till monering.
 
Häll rödvin, lagerblad, lök och timjan i en kastrull, reducera ner till hälften (koka bort så det blir 1½ dl vin kvar).
Häll i kalvfonden och reducera igen så såsen blir simmigt tjock.
Sila av lök och kryddor.
Klicka i smöret och smaka av, montering.
 
Om Du köper kalvfond på flaska läs bruksamvisningen, man måste späda den med vatten annars blir det jätte salt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lamm med rosmarin, salt och peppar. Termometer i och in i ugen.
 
 
Jag skar rotsakerna väldigt tunnt, det går snabbt och blir så gott. Lite god olivolja på innan dom åkte in i ugnen 225 grader ca 20 minuter.
 
 
 
 
 
Testa, det är inte svårt och det doftar ljuvligt gott.
 
Ha en bra dag, Ann
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dieter!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Nu är det verkligen den tid då tidningarna är sprängfyllda med olika dieter. Jag följer gärna 5:2 dieten med få kalorier och fasta. Det sköna är att det är inga konstigheter med den dieten, bara låta bli att äta så jäkla mycket och ofta.
 
Jag köpte några nya tidningar för lite nya recept med få kalorier. Jag lovar att 500 kalorier (kvinnor) 600 kalorier (män) på en 5:2 dag är mycket mat. Att byta ut pastan mot zucchinipasta är så gott och bra. Jag har tidigare tipsat om min bok som gör att man kommer igång av Ulrika Davidsson. Recepten är så goda och hela familjen kan äta dom. Ge barnen pasta, ris och potatis istället.
 
Har Ni lite övervikt, testa en vecka med bra LÄTTLAGAD mat som är nyttig. Man behöver inte svälta som många tror. Det är även bra för kroppen att återhämta sig, finns massor av forskning.
 
Vi är så bortskämda att tugga på något jämt och fika, det kan inte vara bra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu kör vi!
 
Kramar Ann
 

Waldemarsudde!

Kategori: Allmänt

 
 
Vi har fortsatt med lite kultur i helgen, Waldermarsudde på Djurgården. Jättekul utställning om Carl Malmsten och hans möbler. Vilka otroliga skapelser han åstakommit, verkligen kul att se.
 
Prinsens hem är också fantastiskt att få gå runt i, bara njuta av utsikt, möbler, konst och blommor.
Naturligtvis alla blommor i fina Waldemarsuddekrukor.
 
Just nu pågår Skagen utställning, jättefin.
 
Vi åkte dit med spårvagnen som går från Gallerian, bara det är mysigt. Kul även för barn att se och ett pysselrum där dom kan testa att snickra.
 
Det finns ett underbart café i prinsens kök där man kan äta lätt och dricka något gott. Vi var mätta i magen så vi hoppade alla kakor och bullar.
 
 
 
 
 
 
Ett bord i prinsens hem som Carl Mamsten gjort.
 
 
 
Molnet, en av prins Eugens mest kända,
 
 
En Malmstenshörna.
 
 
Varor från Capellagården på Öland, Carl Malmsens skola.
 
 
Ett rum för lite lek, snickeri och lära sig om trä. Jättekul om man har barn med sig. Erik och jag tyckt det var jättekul.
 
 
 
Prinsens kök med allt gott.
 
 
 
 
 
 
Köksbilderna har jag lånat från Waldemarsuddes hemsida. Jag kunde inte fota själv för det var fullt med folk.
 
Ett underbart besök, inträde vuxna 100 kronor, pensionärer 80 kronor och barn under 18 år gratis. Det fanns även en fin museishop med lite roliga prylar till både barn och vuxna.
 
Kramar Ann
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hallwylska Palatset!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag har glömt att berätta att jag varit superkulturell senaste tiden. Erik och jag var på hallwylska palatset och tittade på ett julspel.
 
Det var fantastiskt kul att följa "personalen" 1909 under julen och nyåret. Det tog ca en timme, lättsamt och kul. Vilket fantastiskt palats och så centralt i Stockholm.
 
Man hade stall, ett fantastiskt kök med en AGA spis och en mathiss, så coolt.
 
Har Ni inte besökt det så gör det. Passa på att besöka deras shop med massor av kul presenter eller något fint till er själva. Jag älskar när det finns en museishop.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En nöjd Ann som köpt en ny kofta på vägen till museet, julfin.
 
Kramar Ann
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Public!

Kategori: Allmänt

 
 
Erik och jag testade nyöppna krogen The Public i Sundbyberg, Signalfabriken. Miljön är så cool och mysig även personalen var väldigt trevliga.
 
Vi testade deras hamburgare, alltid ett säkert kort. Tyvärr visade det sig att det var ingen höjdare, smaklös hamburgare med blött bröd och pommes som var mjuka.
 
Man fick väldigt gott bröd med tapenade när man väntade på maten.
 
Personalen frågade oss vad vi tyckte och vi berättade, vi fick lite avdrag på notan. Undrar hur de andra rätterna smakar när man inte ens kan lyckas med en vanlig hamburgare med pommes.
 
Jag skulle inte rekommendera att äta där, men ta något att dricka i baren såg mysigt ut.
 
Lite mobilbilder, kameran låg hemma tyvärr.
 
 
 
 
 
 
Ha en bra fredag, kramar Ann
 
 
 
 

Kanderade Popcorn!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag unnade mig lite godis på Nyårsafton, kanderade popcorn. Jag köpte dom på NK och dom var dyra men värda sitt pris. Smakerna var underbara och massor av e-ämnen men vad gör det ibland. Jag åt upp halva burken och har lite kvar tills......
 
Om Ni kommer till NK så köp!
 
Idag är det jobb som gäller igen efter en lång underbar ledighet. Tänk två dagar på arbetet sedan tre dagar ledig igen. Just nu gillar jag mys med familjen och fixa hemma.
 
Vi har promenerat massor Erik och jag, gäller att hålla sig på topp. Visst är det skönt att det inte är snö, jag vill ha barmark året om.
 
 
 
 
 
 
Vilka underbara färger och smaker.
 
Ha en bra dag, karmar Ann
 
 

Nyårsdagen!

Kategori: Allmänt

 
 
Så var det tyst och lugnt ute igen, skönt. Jag hörde att det var många hundar som blivit livrädda och rymt.
 
Maken och jag åt en jättegod middag i går kväll som vi lagade tilsammans, inte så mycket att laga, skönt.
 
Förrätt, löjrom, creme fraiche, smörstekt bröd och rödlök.
 
Varmrätt, hängmörad biff, kryddsmör och råstekt potatis. Inköpt i Hötorgshallen även smöret.
 
Efterrätt, hackade saffransskorpor med lite punch på och saffransglass.Glassen är från Stockholms glass och pastahus i Vasastan. Där kan man även köpa spunnet socker på burk.
 
Vi drack gott till, bubbel till förrätten och sedan rött vin, självklart varannan vatten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett gott slut på det nya året, kanske jag blev lite för mätt, matkoma. Nu får det bli 5:2 tror jag.
 
Kramar Ann