Ni passar väl på att gå på alla Loppisar som finns nu Nuder sommaren. Man behöver inte handla man kan titta och njuta. Något som man verkligen kan fynda är glas, tallrikar och kökshanddukar. Köp fina kökshanddukar och använd som servett när Du äter skaldjur, så snyggt och bra.
Jag fyndade en väldigt liten mortel, så bra att stöta kryddor i. Visst är den fin.
Idag blev det en timme i skogen, vi hittade några fina svampar. Gladast blev jag över den fina hjärtformade stenen som jag tig hem. Den var lite tung ha ha. Erik suckade över fruns fynd, han bar också, gulleplutt.
Men vilken underbar semester vi har, vilar och roar oss. Vi har varit i Göteborg som jag ska berätta mer om och lite tips.
Kvällens middag blev så god, tips. Gör vanliga köttfärsbiffar och blanda i lök, kapris och soltorkade tomater i lagom små bitar, Servera lättkokta vacbönor med smör. Koka högst 10 minuter. Sist en god sallad med fetaost och vinägrett. Enkelt nyttigt och gott.
Mina kära vänner nu ska Ni få ett drinkrecept av mig. Jag är verkligen ingen expert men jag har en ny favorit. Så härligt med longdrinks och massor av tilltugg.
Recept: 1 del Limoncello finns på systemet 4 delar Tonic Water Massor av is och en mynta kvist
Baka hör verkligen sommar och semester till, tiden finns. Jag bakar gärna något gott matbröd so man annars inte gör.
Jag gjorde en väldigt god focaccia till salladen. Så gott och kul bröd, man kan peta ner det man älskar mest, rensa skafferiet.
Jag ringlade egen örtolja över och svarta oliver, mums. Min pesto gjorde jag på lite örter och lite olivolja som mixade och lite salt, smaka av. Ta vilka örter som helst allt är gott.
Deg: 1 påse torrjäst eller ett paket färsk jäst 1 liter vetemjöl, gärna special 1 tsk salt 1 msk honung 1/2 olivolja eller raps 3 1/2 dl vatten, rumsvarmt.
Blanda allt och sist blanda ner vattnet och arbeta degen. Degen är lite kladdig och det ska den vara.
Jäs degen i formen med plast över i en timme.
Ta en plåt och lägg i bakplåtspapper, tryck ut degen 2 cm tjock, jäs i 30 minuter.
Tryck hål i degen med tummen, ringla kryddoljan över, fördela oliver över. Grädda 30 minuter, 200 grader.
Testa med soltorkade tomater, underbart gott. Även små delade körsbärstomater är gott.
Rödbetor är så gott och speciellt de som finns nu i affärerna med blast. Man ska skära av blasten när man kommer hem, då mår rödbetorna bäst. Om det är fin bladt kan Du äta den som sallad, väldigt god och smakrik.
Det värsta är när man kokat betorna, få av skalet, varmt och händerna blir röda. Här kommer ett tips. Ta en tidning och lägg betorna på och gnugga bort skalet, så enkelt och bra.
Ät rödbetorna med fetaost eller lite flingsalt, mums.
Men vilket underbart väder. Vi slapp åska igår, ovädret smekte Hjälmarens norra del o vi bor södra, tur igen burr. Ni passar väl på att plocka eller köpa bär och göra sylt. Använd syltsocker och följ receptet på påsen, tom Erik tyckte det var lätt.
Nu när zucchinin är så fin och lagom storlek vill jag att Ni testar detta recept. Det blev verkligen gott och lätt att göra. Man kan äta som tillbehör i sallad, kött, fisk, mozzarella eller bara som dom är.
Receptet kommer från Magdalena Graf.
Så här gör man:
Skala zucchinin. Skiva zucchinin 1/2 cm bitar. Vipa ett ägg i en form
Doppa zucchinin i ägget, stek i mycket smör, salta och peppra. Dom ska bli gyllenbruna på båda sidor.