MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Likör!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag fick i present av min kompis Anki svartvinbärslikör, det var riktigt gott. I år har jag faktiskt bestämt mig för att göra det själv.
 
Vi har vinbärsbuskar på landet men det blev typ 20 bär så jag har köpt på Hötorget. Det är inte billigt en liten ask 50 kronor, guld elller..
 
Sedan var det bara leta sprit i makens skåp.
 
 
 
Gör så här:
  • 1 kg fina svarta vinbär
  • ½ liter okryddat brännvin som vodka
  • Till varje liter vinbärssprit:
  • 300 gram florsocker
  • 1 dl vatten
  1. Rensa bären och skölj dem och låt rinna av. Blanda bär och sprit i en stor burk eller flaska.
  2. Förslut flaskan eller burken med lock. Låt stå i ca 3 veckor. Skaka då och då.
  3. Häll upp spriten i en ny flaska genom en silduk eller fin sil.
  4. Blanda socker, vatten i en kastrull och koka ihop till en sockerlag.
  5. Låt svalna och kyl sockerlagen.
  6. Blanda i sockerlagen i svartvinbärsspriten, skaka om och låt gärna stå någon dag.
  7. Nu är svartvinbärslikören klar.
 
 
 
 
Jag tänker hälla upp min likör på små fina flaskor och ge bort någon i present.
 
Funderar på att gör hallonlikör också för jag har sprit kvar.
 
Vilket underbart regn i natt, svalt och skönt.
 
Stor kram Ann
 
 
 

Scones!

Kategori: Allmänt

 
 
I helgen bakade Erik scones till frukost, mums. Varför gör man inte det lite oftare så lätt och snabbt och vad lycklig man blir. Vi hade ost och blåbärssylt på och nymalt kaffe.
 
Det bästa med landet frukostar är att man får sitta ute och njuta av fåglar och blommor.
Tyvärr börjar många växter att torka bort, jag vill ha regn.
 
Tänk att man aldrig är nöjd med vädret, för varmt och torrt eller för regningt och blött.
 
 
Recept på scones finns HÄR!
 
 
Lite Ernst över händerna.
 
 
 
 
Visst blev dom fina.
 
Varm kram Ann.
 
 
 
 

Hornuddens Trädgård!

Kategori: Allmänt

 
 
Vi har börjat ta en ny väg hem från landet för att slippa komma ut på E4 an med all stress och jäkt.
På vägen mot Enköping ligger Hornuddens Trädgård som jag verkligen rekommenderar ett besök till om Ni är i närheten.
 
Det finns restaurang, café och gårdsbutik med massor av gott. Det finns mycket trevligt för de minsta att pyssla med.
 
Jag köpte jättefina solmogna tomater.
 
Kolla in deras hemsida HÄR.
 
 
 
En kul bilbana för de minsta, finns att låna bilar o cyklar.
 
 
En gullig soffa.
 
 
 
 
 
 
 
Massor av mysiga platser att sitta på.
 
Ha det bra stor kram Ann
 
 
 
 
 
 
 
 

Jordgubbar!

Kategori: Allmänt

 
 
Men vad fina jordgubbarna är i år, måste var all sol Vi äter jordgubbar nästan varje dag, med glass eller utan.
 
Jag har tipsat tidigare om att det är jättegott att hälla koncentrerad flädersaft på skivade jordgubbar, undrerbara smaker som gifter sig.
 
Jag köpte saft idag och öste på mina gubbar och glass till, mums.
 
Jag måste dock klaga på korken på saftflaskan, köp inte Önos saft. En plaskork som inte går att skruva åt sitter helt löst. Hur har dom tänk här, man kan inte ta med sig flaskan eller återanvända.
 
Vilken värme, inget regn här i Julita.
 
Livet leker!
 
 
 
 
Gott blev det iallafall.
 
Stor VARM kram, Ann
 
 
 
 

Potatismuffins!

Kategori: Allmänt

 
 
I helgen när vi var på landet rökte vi lax på vår lilla rök. Så enkelt och det blir så jäkla bra. Det tar ca 20 minuter för en laxbit som sedan smakar ljuvligt.
 
Om vi bodde i hus skulle jag röka fisk och skaldjur ofta.
 
Till laxen gjorde jag potatismuffins som blev smaskiga och lite kul.
Det blir många muffins men man kan halvera receptet eller spara till dagen efter som vi. Dom går inte att fysa.
 
Receptet är från Arla.
 
 
Antal portioner

8 portioner

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis
  • 25 g Svenskt Smör från Arla
  • 150 g Kvibille® cheddar riven
  • 3 st ägg
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Sätt ugnen på 225°. Pressa potatisen genom purépress i en bunke. Tillsätt smör, 2/3 av osten, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet och fördela i muffinsformar av papper. Toppa med resten av osten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills de har fått fin färg.

Jag testade mina silikonformar för första gången och dom var verkligen kanon, bara att dra loss utan att halva muffisen sitter kvar.

Jag tog Västerbottensost istället, en favorit.

 

 
 
 
 
 
 
 
Lite sås på majonäs och gräddfil, dillen låg kvar i kylskåpet......
 
Ha en skön helg och njut av solen eller regnet, kramar Ann
 
 
 
 
 
 

 

 

Varmt!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag tror jag fått solsting fast jag bara varit inne. Idag har jag inte gjort någon nytta, jag har latat mig hela dagen. Jag har inte besökt Ica Maxi så det blir att koka soppa på en spik.
 
Andrea tyckte att jag var riktigt normal för en gång skull. Matmorsann matstrejkar, ha ha.
 
Kära maken kom hem med en stor påse praliner från Kungsholmen Choklad som har REA inför semestern, så otroligt goda och fina.
Jag och Andrea tryckte i oss nästan alla när vi tittade på Allsång på Skansen, ett favortiprogram.
 
 
En liten cupcake av choklad och mousse, visst är den ljuvligt söt.
 
Ha en bra dag kära vänner och njut av sommaren, kramar Ann
 

Slut!

Kategori: Allmänt

 
 
Min första arbetsdag efter fyra underbara veckor semester. Jösses vilken panik vi hade, vår sug fungerade inte och vi fick ha handverkare hela dagen. Till slut fixade sig problemet men det var inte lätt. Visserligen har vi fler rum som står tomma, semesterfirarnas. Att byta rum för oss är inte lätt med ett jätte mikroskop (100 kg) och mängder av prylar, syster fick motion idag.....
 
Tur att man haft semester och är så lugn och harmonisk, ha ha.
 
Det blev en pizza till middag på Hornsbergstrand med maken och sedan hem o slöa.
 
Som Ni ser har de först blåbären kommit till oss så det blev ett kg bär i helgen. Jag gjorde sylt av allt för mitt skafferi behövde påfyllning. Jag använde syltsocker som vanligt och gjode lättsötad sylt.
 
Nästa helg blir det mer plockning som jag älskar.
 
 
 
 
En gammal Ikea kruka.
 
Stor kram Ann
 

Hornuddens trädgård!

Kategori: Allmänt

 
 
Vi har börjat ta en ny väg hem från landet via Enköpng för att slippa all galen trafik på E4an, så skönt.
 
Idag stannade vi till på ett ställe som heter Hornudden, café, resaturang och gårdsbutik med ekologiska grönsaker. Jag verkligen rekommenderar en utflykt hit om Ni är i närheten, så fint.
 
Jag köpte jättefina tomater, solmogna.
 
Det ligger precis vid Mälaren och man kan hyra olika båtar eller sitta o äta vid vattnet.
Det fanns även lite kul för de minsta.
 
Dom har en fin hemsida med massor av information.
 
 
 
 
 
En bana för de yngsa att köra små cyklar o bilar på, kul idé.
 
 
Så söt.
 
 
 
 
 
 
Så mysplatser överallt.
 
Ha det bra, krmar Ann
 
 
 
 
 
 
 

Sandwich!

Kategori: Allmänt

 
 
En jättegod sandwich som Andrea tipsade mig om. Ett gott vitt bröd, jag köpte Icas som man bakar färdig i ugnen själv. Fyll med salami, brie färsk basilika och fint skivad tomat, mums.
 
Idag är det min första arbetsdag efter semestern........
Ni vet själva hur det känns i kroppen och hjärnan, vad det är skönt att vara ledig när vädret är så jäkla fint.
Fy, vad fyra veckor går fort när man har det bra.
 
Tur att man har ett jobb man trivs med och alla fina rara patienter som är så tacksamma.
Idag får det bli många fruktstunder för mig och rara chefen.
 
 
 
 
 
 
Ha det bra alla sommarlediga, kramar Ann
 
 
 
 

Sommar!

Kategori: Allmänt

 
 
Här kommer lite fina bilder på min sommar.
 
Mina pelargoner som jag är så stolt och glad över, jag kanske har gröna fingrar iallafall.....
 
 
 
Ett sååååå fint växthus som våra kompisar har, to die for.....
 
Den stiliga ägarinnan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utanför växthuset.
 
 
 
 
 
 
Här ska man sitta och njuta av sommar, sol och ledighet.
 
Ha en fin fortsatt söndag, kramar Ann
 
 
 
 
 

Kycklingsallad!

Kategori: Allmänt

 
 
Man är inte så sugen på att göra långkok nu. Så skönt att man kan äta sallad och halvfabrikat. Läste i SvD att man ska akta sig för saltet i alla halvfabrikat, det stämmer alltid lite för mycket salt. Jag har efter mycket saltande slutat att salta i vattnet när jag kokar grönsaker och pasta.
 
Jag hörde på tv att ska man salta ska man ha mineral eller örtsalt för det är mindre natrium i det. Måste införskaffa lite olika sorter. Flingsaltet är tydligen sämst för det är så stora flingor och man får i sig mer än vanligt, synd.
 
Igår blev det en kycklingsallad på färdiggrillad kyckling utan skinn och en ceasardressing som jag gjorde själv.
 
Dressingen till 4 personer:
 
Vispa 2 äggulor med elvisp i 3 minuter, häll i olja (ej oliv) i en stråle när Du vispar med elvispen.
Till 1 äggula får man ha högst 1 dl olja, annars skär det sig.
 
Hacka en burk sardeller fint och vispa i, ta även en i oljan från sardellerna för att smaksätta med.
Ha i 1 dl riven parmesan.
Peppra lite och smaka av.
 
Nu har Du gjort en ceasarmajonäs, Du ha i lite creme fraiche för att få den lite mer som en dressing,
smaksak.
 
Man kan använda stavmixer men jag föredrar vanlig elvisp då lyckas jag alltid.
 
 
 
 
 
 
En liten kryddtagetesblomma och två bitar brieost.
 
Kramar Ann
 

SOL!

Kategori: Allmänt

 
 
Vilket toppenväder vi har. Andrea och jag var på Kärsön igår badade och picknick med. Det är jättefint område på väg ut till Drottningholm. Det finns café och uthyrning av båtar och kanoter.
 
Det är aldrig massor av folk utan lagom. Det finns stor parkering som är gratis.
 
Andrea hade smort in sig i någon ny lotion som glittrade, hon såg ut som en discokula ha ha
 
Om ni vill veta så badade jag två gånger fast det bara var 20 grader, duktig badkruka.
Vad kul det är att lyssna på folk när dom pratar. Det finns så många ouppfostade ungar som man kan bli galen på ha ha.
 
En mamma berättade att hon hade bullar med sig men dom var frysta, mamman förklarade att det är jättegott.
En annan familj var lite förvirrade att vara på denna sida vattnet och inte på Brommasidan där dom bor. Ni förstår att jag och Andrea hade kul när vi tjuvlyssnade.
 
 
 
 
 
 
 
Supergoda hallon inköpta på torget Brommaplan.
 
Kramar Ann
 
 
 
 
 

Små rätter!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag läste matplatsen och blev så inspirerad av två små goda salladsrätter. Nu när det är sommar vill man verkligen frossa i frukt och grönt. Om rätterna är lite Medelhavsinpirerade är det ett pluss.
 
I år har vi verkligen fått en fin sommar mot förra året. Erik har jobbat den här veckan och jag har haft semester, vi hade tre veckor tillsammans. På måndag börjar jag igen, just nu vill man aldrig gå till jobbet, jag vill paddla o vara med lilla maken.
 
Igår blev Andrea överfallen av en mås eller trut. Den flög över hennes huvud och tog tag i hennes hästsvans, gissa om hon skrek. En kille på gatan kom och hjälpte henne, ha ha ha ha ha, så kul.
 
Fåglarna verkar blivit galna eller är dom så urbaniserade så det har blivit fel. På Brahegatan för två år sedan hade vi också en fågel som anföll alla cyklister med hjälm och hundar, jag fick många skratt....
 
Lite bilder och recept på mitt sätt.
 
 
Bresaola, på ruccola med en stor mozzarella på. Ringla olja på, flignsalt, nymald peppar.
 
 
Fint skivade kronärtskocksbottnar (finns på konservburk) och fint skivad avokado. Hyvlad parmesan, ruccola och citron. Ringla på olivolja, citron, peppar och flingsalt.
 
 
Jag hade till sist kokta rödbetor med chevre på.
 
 
Min tallrik med ett kex också. Jättegott till huvudrätt eller till förrätt till många.
 
Ha en bra dag mina fina vänner, kram Ann
 
 
 
 
 

Hasseludden!

Kategori: Allmänt

 
 
Vilken underbar dag Andrea och jag hade på Hasseludden Yasuragi, rekommenderas.
 
Vi var där 08.30 - 14.30 och bara hade skönt. Man får en fin Yukata (morgonrock), baddräkt, tofflor som man även får ta hem. Man har på sig det hela tiden även när man äter. Det finns ett program med flera olika aktiviteter som klangresa som vi gick på.
 
Man får ett skåp att låsa in sina kläder men även en korg att ha med sig under dagen.
 
Nu på sommaren får barn komma och det finns massor av roligt för dom att göra, sumobrottning, vika papper, rita porträtt, klangresa, aqua kids mm mm. Även barnen fick en liten fin Yukata, så sött.
 
Vi åt sushi i resturang Tokyo och dom var så fina och lika goda. Det fanns massor att välja på och en fin barn buffé.
 
Det var inte lätt att hitta där och skyltarna var inte så jätte bra eller så hade Andrea och svårt att fatta. Vi gick fel hela tiden och höll på att skratta ihjäl oss.
 
En fin dag att minnas i höst. Passa på nu för har Du ICA kort får Du 20 % rabatt när Du beställer, se här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är det fint, man blir lugn och det blev även alla barn.
 
Kramar Ann
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yasuragi!

Kategori: Allmänt

 
 
Idag är jag och Andrea på Yasuragi och njuter så det blir inga recept, se här.
 
Kramar Ann

Bullens pilsnerkorv!

Kategori: Allmänt

 
 
I lördags gjorde vi en underbar utflykt till en ny liten ö där vi badade och åt. Jag var tvungen att testa Bullens pilsnerkorv som vi fick när vi var små. Jag kan tala om att den är helt ok att ha med sig som picknick.
 
Ni ska få många bra tips på konservmat.
 
Det är sådana här dagar som är så bra att ha med sig och tänka på i vinter eller...
När vi kom hem med all vår packning så gick inte den jäkla hissen, det blev till att gå 6 trappor med all packning, eller Erik gick och jag passade bilen, ha ha.
Så underbart med en stark och vältränad man, han ser inga problem bara kör på.
 
 
 
 
 
Mina två korvar med bröd.
 
 
Dagens grönsak, solvarma tomater.
 
 
Vanligt vatten att dricka.
 
 
Nu ska vi paddla hemåt.
 
 
Ett träd mitt i Hjälmaren, så tjusigt.
 
 
Ett strandhugg på vägen hem, frun behövde bada, man blir varm när solen gassar.
 
Varm solig kram, Ann
 
 
 
 
 
 
 

Hemma!

Kategori: Allmänt

 
 
Så är vi hemma igen efter en skön semester på landet. Det känns som vi gjort allt vi tänkt oss och lite till.
 
Det är helt ok i stan för det är så lugnt och skönt, lite bilar och semesterfiare som njuter.
Jag försökte även njuta på Ica Maxi men det var lite svårare.
 
Innan vi åkte testade jag ett tips från Monika Ahlberg, trä smultron på lavendel, så fint att garnera efterrätter med.
 
 
 
En lunch på landet, nej det är inte öl utan äppeldricka, ha ha.
 
Kramar Ann
 
 
 
 

Maränger!

Kategori: Allmänt

 
 
Igår var grannarna här och vi hade jätte trevligt. Så härligt att ha lite barnbesök och alla tre är så gulliga, Markus, Ida och Melissa.
 
Jag bjöd på grillat och till efterätt blev det glass, maränger, chokladsås och mycket grädde, önskemål från Ida.
Marängerna gjorde jag själv och jag gillar lite sega. Chokladsåsen gjorde Erik, hans eget recept.
 
Marängrecept:
 
4 äggvitor
3½ dl strösocker
1 msk citronsaft (gör att marängerna blir sega)
 
Vispa äggvitorna (absolut inte minsta gula) hårt i 10 minuter, blanda i strösocker och citronsaften lite i taget och fortsätt vispa i 10 minuter.
 
Fyll en sprits och gör små fina maränger eller klicka ut med en sked. Jag brukar göra jättemaränger vilket uppskattas men då blir det kanske 3-4 st av denna sats.
 
Grädda i 175 grader längs ner i ugnen i 90 minuter, stäng av ungnen o låt dom stå kvar i ca 20 minuter.
 
 
 
Vik ner spritspåsen och fyll, sedan vik upp den, lättare och mindre kladd.
 
 
 
 
Ida har lagt upp lite fint för fotning, mums
 
Ha en bra dag i sommarvärmen, kram Ann
 
 
 
 
 
 
 

Sprutmålar!

Kategori: Allmänt

 
 
Vi har köpt en ny liten maskin, en sprutmålare. Idag har vi testat den på en bänk som vi håller på att snygga till, Erik är riktigt nöjd.
 
Märket är Bosch och just nu har Cheapy extraerbjudande på dom, ca 995 kronor. Så fint att inte ha penseldrag i målningen, och det stänkte inte, helt otoligt.
 
Jag har kört ett pass Tabata och är också nöjd. Nu ska jag fixa lite mat inför kvällen, grillat med massor av tillbehör.
 
Igår gjorde jag en egen tomatketchup som blev riktigt god.
 
Recept:
 
5 tomater
1 gul lök
½ vitlöksklyfta
½ dl vinäger vit eller röd, ej balsam.
½ dl tomatpuré
½ dl socker, farin, råsocker eller vitt
 
Skålla tomaterna, koka upp vatten, skär ett X i skalet och sänk ner tomaterna i 3 minuter, ta upp och dra av
skinnet.
 
Skär lök o tomater i bitar och blanda allt i en kastrull, koka ca 40 minuter sedan mixa. Smaka av med salt och peppar. Sila ketchupen så blir den slät och fin. Man ska inte tillsätta vatten det blir massor av vätska från tomaterna, nästan för mycket.
 
Häll på en fin burk eller flaska och in i kylen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en bra dag i solen, kramar Ann
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Singelpaddling!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag har hittat något kul för Er som är singlar, singelpaddling. Visst låter det kul istället för att sitta o kolla singlar på nätet. Tv4 gjorde ett repotage från Pampas Marina förra året. Point 65 anmäler man sig hos, se här.
 
Paddling är så kul, bra för kroppen och hjärnan.
 
En kvällspaddling som Erik o jag gjorde i måndags. Vi paddlade under kalklinbanan i Hjälmarn som man nu håller på att ta bort.
 
 
 
 
Idag är det regn så det få bli lite inomhus pyssel för i morgon kommer våra grannar hit på middag.
 
Ha en fin dag,kramar Ann
 
 
 
 

Grillspett!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Vad det är härligt med fint väder, alla män vill plötsligt laga mat. Nu pratat vi grillning, inte mig emot jag håller med, dom fina små männen är sååå duktiga.
 
Jag minns min pappa när han varje sommar var grillmästare på landet, vi kallade honom för Ria (Wägner). Jag minns även att han grillade väldigt blodigt kött, fy. Nu är det Erik som tagit över rollen och jag måste erkänna att han är en mästare på grillning.
 
Vi gjorde grillspett på fläskkarré i små bitar och penslade med vanilg grillolja. Sedan trädde vi träspett som legat i blöt en stund och på grillen.
 
Tillbehör en sallad med fetaost och en yoghurt med massor av färska kryddor, salt och peppar. Lite grekiskt kan man väl säga. Missa inte att grilla en citron som Du sedan har öve köttet, så mycket godare.
 
Ikväll är det Allsång, mitt favoritprogram. Förra tisdagen krånglade mottagningen här, men om Erik höll i antennen funkade det bra, gissa vad han fick göra...... ha ha.
 
Tack Monica för tips om att man ska lägga silikonformen i kylen innan man häller i smeten, måste införskaffa en och testa.
 
 
 
 
 
 
Ha en bra dag och stor kram Ann.
 
 

Sommardag!

Kategori: Allmänt

 
 
Min sockerkaka jag bakade igår blev jätte fin, fastnade inte i formen vilket den brukar göra. Jag smörjer som en galning och bröar men den fastnar iallafall. Nu hade jag en Tefalform vilket tydligen var knepet eller tur.....
 
Jag undrar hur silikonformarna är, dom verkar bra men jag har aldrig testat. Undrar om dom ska smörjas och bröas? Har Ni testat, tipsa gärna mig.
 
Just nu förväller jag lite kantareller för att kunna frysa in. I vinter blir det en kantarellsås till något gott kött och drömmar om sommaren.
 
Idag tror jag det blir sillmiddag med min potatis som jag ska gräva upp ur en kruka.
 
Sockerkaksrecept finns här!
 
Märker Ni att jag blivit jäkla bra på att länka recept, så stolt över mig själv, he he.
 
 
 
 
Ha en underbar dag, kramar Ann
 
 
 

Glödhoppor!

Kategori: Allmänt

 
 
Varje sommar i 24 år har jag gjort glödhoppor till lunch under semestern. Ett slags tunnbröd som man gör i en stekpanna och som är busgott enligt min pappa.
 
Man gör en deg och kavlar ut cirklar som man gräddar i en torr varm stekpanna, ca 2 minuter på varje sida, klart.
Sedan brer Du smör på och har ett gott pålägg, skinka, korv, ost och lite sallad, rulla ihop och njut.
 
Till ca 8-10 glödhoppor behövs:
 
5 dl filmjölk, spelar ingen roll vilken sort.
1 dl ljus sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
rågsiktsmjöl eller vanligt vetemjöl
 
Blanda allt och gör en bra deg som går att kavla ut.
 
 
 
 
 
Jag glömde ta en bild när vi fyllt och rullat ihop, men Du förstår nog.
 
Jättelätt och gott att bjuda på till lunch med lite lättöl. Jag brukar låta gästerna få göra sin egen rulle, vilket uppskattas.
 
Idag blir det nog ett bad med kompisar. Jag håller på att baka en sockerkaka, hoppas den blir fin.
 
Soliga kramar Ann
 

Paddla!

Kategori: Allmänt

 
 
Vilken underbar dag. Vi paddlade iväg till en ö som heter Bäckholmen ca en timme från oss. Där la vi till och njöt av solen gott kaffe och bad.
 
Vi hade nymald kaffe med oss och kokade vatten på varat gasolkök. Man behöver mycket prylar till kajaklivet som Ni märker.
 
När vi paddlade hem blåste det upp så jag fick testa mitt mod och styrka mot vågorna. Det gick så bra och jag känner att jag kan lita på min kajak, Erik blev faktiskt imponerad av mig, härligt.
 
 
 
 
 
 
 
Bättre än så här kan man inte ha.
 
Soliga kramar Ann
 
 
 
 
 
 

Jätteräkor!

Kategori: Allmänt

 
 
Ett bra tips på jätteräkor är dessa från Willys. Dom var väldigt stora och goda, man kan steka koka eller grilla dom. Perfekt som förrätt till fyra personer eller middag för tre. Påsen kostade 100 kronor och det var det värt.
 
Man kan inte grilla dom för länge utan kör ett bra tag bry Er inte om skalet blir lite svart för det äter man inte. Om man har för kort tid blir som inte goda utan lite slemmiga.
 
Vi körde lite mixgrill med det vi hade i kylen. Sås till räkorna som är god, sötsur chilisås på flaska.
Tillbehör är ris och en sallad kanongott.
 
Det bästa är att räkorna faktiskt är msc-certifierade tydligt och klart att läsa på påsen. Bra val även för kroppen och själen.
 
Vilket kanonväder idag, blir nog en paddeltur efter lunch.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha det bra mina sommarvänner, kram Ann
 
 
 
 
 

Piroger!

Kategori: Allmänt

 
 
Den här sommaren är ju vädreta helt ok mot förra. Jag är riktigt nöjd så här långt, lite varannan dag passar mig. Det märks på mina blommor att det är mer sol än förra året, dom är mycket större och blommarr.
 
Jag har fått en ny favorit i frysen, som pasar både som förrätt, tilltugg, fika mm.
Fick tips av Gullan på jobbet, Lidls frysta små smördegspiroger. Dom fìnns i två smaker spenat och fetaost eller bara fetaost, Min favorit är den med bara ost. Man lägger dom frysta på en plåt 20 minuter i ugnen och låt svalna minst 10 minuter, goda även helt kalla och sååå frasiga.
 
 
 
 
Visst är dom fina även priset var det ca 35 kronor för 1 kg.
 
Ha det bra mina vänner och kramar Ann
 
 
 
 

Friterat!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Jag testade att fritera auberginskivorna som jag grillade för några dagar sedan. Dom blev så frasiga och goda, testa det.
 
Som Ni ser har jag min underbara fritös och den står utomhus. Den finns att köpa på bla Rusta och kostar ca 300 kronor, värd varenda öre.
 
Jag vet att det inte är nyttigt med friterad mat men så ofta äter inte vi det, lagom är bäst när det gäller allt.
 
Att fritera med ägg och parmesan var nyhet för mig och jag tror det kan passa även till andra grönsaker, god smak och sälta.
 
 
 
 
Visst ser dom krispiga och goda ut.
 
Ha det bra, kram Ann
 
 

Omelett!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Till lunch igår blev det omelett med tomater, fetaost och färska örter.
Jag är en omelettperson, äter det ofta även på jobbet.
 
Igår hade vi så fint väder sol hela dagen och lagom varmt, värmebölja är inget för mig.
 
Vi pysslade hela dagen på tomten och jag stickade lite, mysdag. Idag är det lite gråare väder men vi ska handla mat och hämta Andrea vid tåget så vädret är ok.
 
 
 
 
Jag gillar när omeletten är lite krämig.
 
Ha en bra dag, kramar Ann
 
 

Andrea 24 år!

Kategori: Allmänt

 
 
Idag fyller vår prinsessa 24 år. Tänk vad tiden går fort, hon är nu färdig i Uppsala med sina studier och söker jobb.
 
Det är alltid kul att träffa Andrea vi skrattar så bra ihop och kan sitta o prata i timmar.
På onsdag ska vi fira henne med god mat och några kompisar.
 
 
Grattis!
 
 
Födelsedagspresent.
 
 
Kusin Sebastian och Andrea festar i Uppsala.
 
 
Kusin Madeleine, mormor och Andrea.
 
Ha en bra dag, kramar Ann