MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Friterade risnudlar!

Kategori: Allmänt


Halloj på Er, hoppas Ni har samma sol o värme som jag.

Helgen har varit magisk, så rolig kräftskiva på landet med grannarna. Vi åt Hjälmarkräftor
som Staffan fiskat o kokat.
En kväll med glada skratt och härliga vänner.
Min mamma var med och hon njöt av allt, en toppkväll för en partypingla som henne.

Vi bastade först hos oss, jag tittade på, jag är ingen bastutjej, inget finsk i mig.
Jag fixade lite snacks som blev väldigt gott och kul, friterade risnudlar.

Jag köpte ett paket på Hemköp, 29 kronor.
Delade dom på mitten och i med dom i fritösen, det tog 30 sekunder så var
Dom klara. Lägg i en skål o på med salt eller annan krydda Du gillar.




(null)


(null)

(null)


(null)

Ida hade gjort så fina hattar, kramar Ann

Chutney!

Kategori: Allmänt

Nu måste man bara ta hand om all härlig frukt som mognat. Har man inte egen får man köpa, då menar jag svensk frukt.

Jag fick ett plommonträd av min man när jag fyllde 50 år, så fint.
Nu är trädet 10 år och det blev massor av fina plommon. Tidigare har det kommit 10 stycken, men massor av vackra blommor.

Jag plockade massor och har gjort chutney. Mitt recept är gott till både mat och till ost.
Ni måste testa, så lätt ch gott. Bra present i en fin burk.
Så härligt o ta fram sommaren när snön yr utanför.

Recept till en stor burk.

8 stora plommon
2 rödlökar
2 msk honung
4 msk syltsocker
3 msk vinäger, valfri
3 msk finriven ingefära
Skal av 1 citron
3 krm salt
Chili pulver efter egen smak, jag tog 1/2 tsk

Ta ur kärnorna ur plommonen skär dom i små bitar, även rödlöken i nidre bitar.
 Blanda allt utom syltsocker, det går i sista 10 min.
Koka i 20 minuter o i med syltsocker.
Häll på rena burkar, som Du haft i ugnen 100 grader ca 10 minuter, eller skölj i Atamon.
Klart o in i kylen.


(null)


(null)



(null)



(null)

En stor burk till oss o en liten till Andrea, kramis Ann

Stekt sötpotatis!

Kategori: Allmänt

Så många som nu börjat äta lite mer vegetarisk mat. Vi varvar i veckorna och visst äter vi
Kött, men då äter vi bra o dyrt kött. Kött från gårdar där djuren mår bra kostar lite mer, det
Betalar vi gärna.

Testade att steka sötpotatis och gul lök i olivolja, det blev väldigt gott.
Ibland är jag trött på att göra alla grönsaker i ugnen.

Tärna potatis o lök, stek i olivolja, salta o peppra o på med lite persilja.
Du kan ha kött, korv eller något vegetarisk till, mums.


(null)

(null)

Lätt som en plätt, kramis Ann

Hemma!

Kategori: Allmänt

Så är vi hemma i stan igen efter fyra underbara veckor på landet. 
Så nöjda med vår semester.

Det har inte blivit mycket bloggande, Tele2 äter upp min pott av internet, även om jag
Köper till extra tar det slut på ett kick, jäkla fejk.

Nu ska Ni få lite tips igen. Varför inte på de godaste kakorna man kan köpa, Ballerina kulkex.
Så otroligt goda kexkulor doppade o choklad.

Jag har bakat en del, men mest matbröd. Jag har plockat massor av blåbär och kokat sylt.
Nu blir det pannkakor o våfflor i vinter, kommer smaka semester.

(null)

(null)


Vilken skrynklig hand ha ha, den har diskat mycket, faktiskt många år i vatten.

Kramar Ann