2018-05-28 17:42:59
Kategori: Allmänt
Så har kaninen i mig vaknat, älskar grönt.
I helgen plockade jag kirskål och gjorde chips, dom blev så goda.
Enklare snacks får man leta efter.
Plocka en bukett kirskål, skölj i kallt vatten och skaka av. Låt buketten torka en stund eller torka
med papper.
Plocka av alla blad från skaften, lägg på en ugnsplåt med bakpspper.
Häll på god olja och salta lite. Blanda ordentligt med händerna.
In i ugnen 175 grader i 8-10 inuiter, högt uppe i ugnen. Känn efter 8 minuter om alla blad känns
torra, klart.
Dom krymper en del så plocka mycket.
Kramis i värmen, Ann
2018-05-15 18:18:25
Kategori: Allmänt
Vilken sommarvärme vi har. Idag testade jag glass på Kosterheds Konditori i Huvudsta.
Vilken ljuvlig glass, Italiensk och massor av goda smaker.
Jag tog passion, hallon och mango. Dom får högsta betyg och även priset.
Det fanns tre storlekar på bägare, jag tog mellan som kostade 35 kronor, jag blev
mätt. Kul när det inte snålas, då kommer man inte tillbaka.
Ni måste testa om Ni bor i Solna.
Varma soliga kramar Ann
2018-05-14 17:32:57
Kategori: Allmänt
Halloj i sommarvärmen, ett snabbtips nu i grilltider.
Andrea äter helst inte kött så när jag och maken grillade hamburgare fick hon en vegetarisk.
Hon gillar märket Hälsans Kök, och jag måste säga att den burgaren var urgod, smakade inte bara
grönsaker utan som kött, konstigt.
Ni måste köpa o testa.
Den är även vegan, kan vara bra att veta.
Kramar Ann
2018-05-13 19:58:43
Kategori: Allmänt
Jag och familjen äldst sötpotatis på alla sätt. Vi friterar när vi är på landet, så gott.
Nu har det kommit på ICA och även Willys fryst pommes, bara att fritera eller in i ugnen.
Dom var verkligen goda och så enkelt, slippa skala, lägga i blöt, och kladda med mjöl.
Kommer alltid göra dessa, latmask som jag är......
Frasiga och goda.
Varma kramar Ann
2018-05-11 08:32:51
Kategori: Bakverk
Gud vad jag älskar mitt kök på landet i vår sommarstuga. Här testar jag nya recept, blir det katastrof är det nära till soptunnan!!
Idag blev detchokladbollar, men nyttiga utan tillsatt socker. Dadlar får ge sötman, känns lite bättre.
Jag rullar mina med engångshandskar, känns trevligare. Jag har svårt att äta bollar som barn har rullat, hua, Ni fattar.
Mitt recept:
125 gram dadlar
2 msk kokosolja
2 dl havregryn
1 msk kaffe
2 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
Rullas i kokosflingor
Mixa allt o rulla bollar, ät!
Ha en fin dag, kramar Ann
Helg igen, nu går veckorna fort. Vi är på landet och njuter av sol och grönska.
Mina rabarber växer så det knakar, härligt.
Jag har gjort rabarberstänger som blev så goda. Det gäller att använda allt på rabarbern.
Skala av det yttersta på rabarbern som när Du gör paj.
Blanda 2 msk socker o 1 tsk vaniljpulver i en kastrull.
Koka på låg värme tills rabarbern mjuknar 3-5 minuter.
Lägg upp på ett smörpapper och in i ugnen, helst varmluft 120 grader i 15-20 minuter, längst ner.
Kolla hela tiden, dom är lite mjuka men hårdnar när dom kallnar.
Så goda o kul att dekorera med.
Gör en paj eller kräm av resten av rabarbern.
Lycka till, kramis Ann