Jag fick en ljuvlig ny doft av Andrea i födelsedagspresent, Elisabeth Arden Green Tea Cherry Blossom. Så frisk blommig och underbar.
Den är så populär att den tagit slu på många ställen. Gå in och dofta på den, Åhlens och Kicks har den.
Jag gillar verkligen Elisabeth Ardens produkter, passar mig.
Jag gillar inte för starka dofter och inte lilla maken för då får han snuva o nyser hela tiden, ha ha.
Erik fixade middag igår, inbakade korvar o färs från Taylor and Jones, sååååå goda. Dom finns bl.a i Hötorgshallen vid entrén. Ni måste testa, kryddigt, frasigt och gott.
Lite tyst från mig, jag har fyllt år. Ni vet ju att jag älskar att fira min födelsedag. I år blev det i tre dagar ha ha. Jag bjöd mina föräldrar på lunch Asplunds resturang i Solna. Så otroligt god mat o kanon personal.
På kvällen bjöd jag Andrea på sushi I Sundbyberg. Ett nytt litet ställe som ligger vid järnvägsövergången, bästa hittills och bra priser.
Dag 2 bjöd jag mina jobbarkompisar Lasse o Claudia på paj och kaka, recept kommer.
Igår 22 maj den stora dagen åt jag och Erik god hamburgare och rosé på landet. Det var jag som valde mat.
Jag fick så fina glas från Day av Ckaudia som vi invigde. Erik hade köpt jättefina träskor till landet. Andrea s present ska jag visa senare.
Vilken härlig helg det varit, sol alla dagar utom igår. Det regnade från tidig morgon till sen kväll, bra för alla växter.
Vi var på landet och njöt av att påta i trädgården och laga mat. Det var nog mest jag som njöt av att laga och maken av att äta.
Vi grillade och jag hade med mig kött från Kötthallen i Sundbyberg, mitt favoritställe.
Mitt Focaccia bröd var väldigt gott och enkelt. Jag har en gammal bok som är Norsk som jag tog receptet från. Det bästa var att man knådar inte degen med händerna utan jobbar med slev eller i maskin. Degen ska vara lös som även står i receptet.
Jag gjorde precis som stod men tog en halv vitlöksklyfta, jag tål inte för mycket.
Men vilken helg vi haft, så underbar. Jag har massor att berätta och visa bilder på. Vi har tryckt i oss mängder med god mat och varit kulturella, oslagbar kombination.
I lördags blev det en promenad Solna-Karlaplan, det kändes. Blev ett fikastopp på vägen, Lilla P som ligger på Karlavägen. Deras kaffe och smörgåsar är väldigt goda.
Sedan blev det en tur till Millesgården med utställning och underbar miljö. Där skulle jag vilja bo. Ska visa bilder senare.
På väg hem åt vi lunch på Broken, Kungsgatan, alltid ett säkert kort. Bra mat och det bästa är att man kan få två storlekar på portionen.
Jag åt tacosallad som serverades i ett friterat tortillabröd, så jäkla gott. Svårt att göra själv, synd.
Broken rekommenderas verkligen, även trevlig personal.
Efter en kul dag på jobbet med ny arbetskompis ringde min telefon.
Andrea ville ha smakråd, bikiniköp. Hon hittade två fina som vi båda gillade. Nästa gång är det min tur, fy vad jag ogillar det.
Vi tog en snabb middag i Hötorgshallen, vi kom nog in sist och ut sist av alla. Dom stängde när vi satt och åt, personalen började sopa runt oss ha ha. Gott och kul
Det blev en rulle med allt i, köfte, grönt ost och såser.
Vi kom ner ganska sent på Valborg till landet Erik och jag. Vi tog vägen över Enköping som är lite längre men ingen kö. Om vi åker Essingeleden så blir man sittande minst en timme till Ikea, som ska ta 15 minuter.
Det blev en jättegod Laxtoast vid niotiden.
Jag hade en rostad brödbit som jag la sallad på. Sedan rökt lax, kokt vit sparris och pocherat ägg. Till sist pricken över i, hollandaise sås, färdigköpt Lallerstedt.
Det blev så gott, måste göra om den snart.
Pochera ägg är lätt, koka upp vatten och en skvätt ättika.
Kläck ett ägg i en skål, ta en sked och rör fort runt i vattnet, häll i ägget försiktigt. Låt ägget ligga i och snurra i ca 3 minuter, ta upp med en hålslev. Om Du ska göra fler ta en stor kastrull så äggen får plats.