MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Kottar!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Tjohooo våren är här eller......nix. Här i Stockholm snöar det varje dag och så lyser solen, verkligen aprilväder.
Jag har börjat vårbruka, fylla krukor för att kunna plantera när värmen kommer.
 
Jag gör alltid självvattnande krukor på landet så praktiskt. I år ska jag testa att fylla med kottar istället för lecakulor som är dyrt och fult.
 
Jag plockade kottar och fyllde i botten av krukan och sedan jord. Ska bli så kul att se hur det fungerar. Tipset kommer från mamma som läser tidningar typ Husmodern och Allers.
 
Snart lite ledighet igen så skönt.
 
 
 
 
Kul jobb, men var är alla grannbarn.
 
 
 
 
Plast en bit upp, kottar och jord. Hålen högst upp är fria så överskott av vatten kan rinna ut så det inte blir översvämmning.
 
Ha en bra dag mina kära vänner och tänk på alla pengar Ni sparar genom att plocka kottar,he he.
 
Kramis Ann

Vileda!

Kategori: Allmänt

Hej mina kära vänner, hoppas Ni mår bra. 


Vi var på landet i påsk o njöt av god mat, sol och snö. Snön hade jag kunnat hoppa över, men det är april.

Jag har testat en superbra svamp till keramikhällen, verkligen jättebra. Den kostade bara ett par tior. Så lätt att bara gno lite och vips är hällen ren och fin.

Rekommenderar den.



Ha en fortsatt fin vecka, kramis Ann

Glad Påsk!

Kategori: Allmänt



Vilken vecka det varit. Man har känts sig tom efter fredagens terrorattack här i Stockholm. Jag jobbade som tur var, annars brukar jag gå Drottninggatan fram vid den tiden.

Nu blev det en lång promenad hem från Östermalm. Mina ben var helt stela när jag kom hem, fel skor för att gå en mil. Jag går  och står ju hela dagen på jobbet också så jag var trött.

Nu ska vi fira Påsk i lugn och ro med god mat och mys.

Jag önskar Er alla Glad Påsk!




Påskpussar Ann

Apelsinkakor!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Nu ska Ni få världens enklaste, godaste ljuvligaste apelsinkakor. Ni måste testa och gör dubbel sats som jag för dom tar slut direkt.
 
Jag tog med mig till jobbet och det var högsta poäng. Jag hade faktiskt aldrig ätit dom själv, men det var bara goda ingredienser så det var bara att testa,
 
Receptet fick jag av en tjej på Instagram som har en gård i Arbåga.
 
Jag hade fina formar från Lagerhause, men man kan lägga kakorna direkt på ett bakpöåtspapper.
 
 
Recept ca 14 stycken kakor.
 
250 gram mandelmassa
1 äggvita
2 msk strösocker
finrivet skal av en stor apelsin
1 dl florsocker + 1 tsk vaniljsocker
 
Riv mandelmassan på ett rivjärn, lättare om den är iskall. Vispa med elvisp i äggvita, socker och apelsinskal till en slät massa. Gör runda bollar som Du rullar i florsocker med vaniljockret i.
 
Lägg på en plåt eller i en form, grädda ca 20 minuter, 200 grader.
 
Pudra över mer florsocker när kakorna svalnat.
 
 
 
 
 
 
 
Min smet blev lite kladdig för min äggvita var så stor, men det hade ingen betydelse
för resultatet.
 
 
 
 
Gräddade och kalla nu ska florsockert på.