Kategori: Allmänt
Önskar Er alla en riktigt god jul med massor av god mat och kärlek.
Mitt julbord kommer ha mest fiskrätter och grönt, inga köttbullar eller prinskorvar.
Skönt att alla kan göra på sitt sätt.
Stor kram Ann
Kategori: Allmänt
Ett tips på en snabb lagad middag, galet gott.
Du kan förbereda dagen före och skjuts in i ugnen nästa dag.
Jag serverade råris och sallad till.
En stor bit lax, salta o peppra.
Mixa ihop en rulle chevre och 5 dl créme fraiche, smaka av med salt och peppar.
Bred smeten över laxen och på med några gröna färska kryddor om Du har.
In i ugnen 190 grader ca 20 minuter, kolla genom att dela laxen med två gafflar.
Den får inte överträddas och bli torr, passa passa passa!!!!!!!!
Så gott, riktig bjudrätt, kramis Ann
Kategori: Allmänt
I helgen var vi i Göteborg och myste, bodde fint och åt gott. Vi gick och gick så fötterna var ömma.
Som Ni vet älskar vi Göteborg, så lagom stad och trevliga människor.
Det blev såklart favoritstället Feskekörka, jag åt en silltallrik och Erik soppa.
Staden var så fint julpyntad, massor av fina lampor, hus som lyste mm mm.
Vi gick inte på Liseberg vilket var tur, det var tjockt med folk, tydligen för mycket.
Vi bodde ovanpå Centralstationen First Hotel, jättefint alla väktare i glas. Det kändes som att bo på
en båt. Vi rekommenderar verkligen det, så bekvämt att bo vid tåget.
Nu ska jag julhandla mat, sällskap blir lilla Doris (mamma), kramar Ann
Kategori: Allmänt
Halloj, är Ni julstressade? Jag är faktiskt helt lugn, trots att maken renoverar vår klädkammare och det ser ut som ......
Ska bli så skönt att få snygga nya hyllor och och skoställ.
Vi renoverar oss igenom vår lägenhet, nu bara sovrumsgolvet kvar.
Vi älskar brysselkål och jag lagade dom på ett nytt sätt, otroligt gott.
Köp färska och koka ca 10 minuter så dom blir mjuka.
Stek dom sedan i smör och på med flingsalt, mums.
Bra rätt på julbordet och fint.
Ha en fin dag, trots all snööööööö, kramis Ann
Kategori: Allmänt
Hur härligt ör det inte med saffran både i bak och mat. Jag använder saffran året om.
Konstigt att vi ser det som en julkrydda.
Jag bakade så enkla och supergoda saffranskakor.
60 stycken kakor.
1/2 gram saffran
2 tsk vatten
200 gram smör
2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering pärlsocker.
Lös upp saffranet i vattnet ordentligt, gärna dagen före.
Blanda allt för hand eller kör i en matberedare.
Gör fyra längder som Du plattar till, på med pärlsocker.
In i ugnen i 180 grader ca 15 minuter.
Ta ut plåten ur ugnen.
Skär kakorna direkt på snedden i lagom bitar.
Lätt som en plätt, Kramis Ann
Kategori: Allmänt
Ni måste testa att göra hyvlade pepparkakor, så gott. Jag köper alltid en bra deg från ett bageri, kostar ca 100 kronor, så värt.
Dela degen i ett par bitar och frys in en timme. Ta fram och hyvla med osthyveln, lägg på en plåt och grädda.
Passa kakorna för dom blir snabbt klara.
Om Du inte orkar göra hela degen låt den ligga kvar i frysen. Man kan ha kvar den sex månader.
Så härligt med tunna knapriga peppisar.
Kramis Ann