MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Frallor!

Kategori: Bröd

Så är lovet slut, det har varit så härligt. 
I morgon jobb igen, en dag, sedan ledigt igen, ha ha 

Jag bakar det mesta själv, frallor ändå kul och blir så gott.
För det mesta bakar jag nattjästa, nu testade jag ett utländsk recept som blev kanon.
Det jäste ca 75 minuter, kul med lite olika recept.
Man har inte något dl-mått utan en tekopp. Jag tog en klassisk med reklam på.

Recept:

3 muggar mjöl
1 tsk jäst
1 tsk salt
1 1/2 mugg vatten ca 37 grader
Blanda allt meden sked, degen blir lös.

Jäs i 75 minuter på en varm plats.
Sätt ugnen på 230 grader.
Ta fram en plåt o lägg på bakpapper.

Skeda upp 6 frallor, degen är lös. Mjöla lite på dom och in i ugnen
mina tog 30 minuter.


(null)


(null)

(null)



(null)



Glömde ta bild när dom var ogräddade.
Visst ser dom fina ut. Kul att bjuda på nybakat till lunch.

Kramar Ann 



Wok!

Kategori: Kött

God fortsättning till Er alla.

Vi hade ett fint nyår, Erik och jag själva. Jag är absolut ingen nattmänniska, passar mig 
perfekt att mysa hemma.
Jösses vad det smälldes raketer, inte ens det  är något som roar mig, visst är jag trist.
Vi åt gott och njöt, så härligt.

Vi fick lite kött och grönsaker över, passade perfekt att göra en wok på.
Köttet mörade jag med lite bikarbonat ca 15 minuter som sedan sköljdes av, blir 
så mört. Så gör man i Asien.
Strimla och hacka grönsaker, stek i olja.
Under tiden kokade jag nudlar, sedan i med dom.
Innan servering på med oystersås eller sweetchilisås, jag tog båda, smaka av.


(null)


(null)

(null)

(null)


Det blev så gott och bara rester.


Kramar Ann