Jag älskar att testa olika produkter, inland blir det katastrof o ibland riktigt gott.
Jag köpte för 25 kronor en brödmix på Ikea. Jäklar vad gott det blev, jag är så imponerad.
Så lätt att baka att t om min övriga familj kan baka det, he he.
Man öppnar förpackningen och tillsätter 6 dl vatten och skakar. Jag orkade inte skaka så hårt så jag rörde med en stor slev, minst en minut. Häll upp det i en form o rör, lättast.
Man jäser i en form och sedan gräddar. Läs på förpackningen.
Faktiskt så var innehållet bara bra, inga konstigheter.
Rågbrödet blev perfekt, vi provsmakade nör det svalnat, så gott.
Kommer köpa fler förpackningar till landet, så bra. Kanon om man har långt till affären.
Gud vad apelsinerna är goda och även blodapelsinerna. Ni vet väl att blodapelsiner odlas bara på några få ställen på jorden. Sicilien kommer det mesta ifrån och under februari mars. Passa på att köpa röda apelsiner.
Jag gjorde urgod marmelad med syltsocker. Jag tycker det funkar bäst för mig och det håller bäst.
Jag tog till en burk:
500 gram blodapelsiner
1 msk riven ingefära
Lite vaniljpulver
400 gram syltsocker
Jag skalade med kniv, vill inte ha för mycket bäska av skalet eller det vita.
Jag mixade en stund för att få en slätare marmelad, gör det Du tycker är godast.
Koka i 10 minuter sedan i med syltsocker och koka 10 minuter till.
Skumma av.
Häll på rengjord burk, ha burken i ugnen 100 grader i ca 20 minuter.
Idag var jag och Erik turister i vår egen stad, Stockholm. Så härligt att först äta god frukost hemma och därefter in till staden.
Vi började med en fika på Espresso House och chokladcroissanter, mums.
Sedan blev det Sven-Harrys med utställningen Couturens Hemligheter, så sevärd.
Så kul utställning med underbara klänningar som kända personer burit, Drottningen, Victoria, Madeleine, Selma Lagerlöf mm mm
Kul utställning för hela familjen, men kanske inte för de minsta.
Erik tyckte det var jättekul och fint.
Nu blev det lunchdags, det blev Hötorgshallen och Kajsas Fisk. Såklart det blev vin, älskar just vi till lunch. Det känns dom semester och lite syndigt........så känner jag.
Men vilken envis hemsk förkylning jag fått. Nu inne på tredje veckan med hosta och snuva. Den har tydligen bestämt sig för att stanna, burr.
Vi åt fisk och citron vill man ju ha då. Jag såg hur Tina skar sin citron så snyggt och smart. När man klämmer ur saften skvätter det inte utan rinner fint, så bra.
Citrusfrukterna är ju så goda just nu, vi frossar i apelsiner och clementiner.
Här kommer bilder på hur Du ska sköra citronen.
Stick in en kniv på mitten.
Skär snett över, mellan knivbladet, tills Du känner bladet.
Vänd på citronen och gör lika, skär tills Du känner knivbladet.