Jag klagar inte vi har AC i stugan, så skönt. Det bästa vi investerat i, luftvärmepump.
Jag har inte badat ännu, det är algblomning, vilken otur för en badkruka.
Man kan ju heller inte paddla, alldeles för varmt.
Maken gillar Biltema o jag brukar hitta lite kul också. Köpte så bra påsar att ha sörgåsar i. Verkligen bra köp, 60 st ca 30 kronor. Dom är gjorda av smörgåspapper o fett o värmebeständiga.
Nu måste Ni ta vara på alla goda grönsaker. Jag brukar pickla precis som Ernst gjorde på TV.
Vi gör nästan på samma sätt och recept.
Jag tar det vi gillar, röd lök, morötter, paprika, broccoli, en halv vitlök med skal. Ta precis det Ni gillar, skala och skär i mindre bitar. Lägg i burken o testa hur mycket som går åt.
Min lag räcker till en burk. Den kan stå framme, behöver inte stå i kyl. Men ta aldrig i grönsakerna med fingrarna när Ni lägger upp, alltid en gaffel. Det möglar lätt annars.
Lag:
1 1/2 dl strösocker
1 msk salt
1 1/2 dl ättikssprit (12 %)
1 1/2 dl vatten
Ev 1 msk gula senapsfrön
0,5 tsk atamon på flaska (konserveringsmedel)
Lägg grönsakerna i en kastrull med vatten, koka upp, ta bort från plattan, låt stå 5 minuter.
Sila av vattnet.
Koka upp lagen och i med grönsakerna, koka upp i 5 minuter.