Picklade grönsaker!
Kategori: Allmänt
Vi gör nästan på samma sätt och recept.
Jag tar det vi gillar, röd lök, morötter, paprika, broccoli, en halv vitlök med skal. Ta precis det Ni gillar, skala och skär i mindre bitar. Lägg i burken o testa hur mycket som går åt.
Min lag räcker till en burk. Den kan stå framme, behöver inte stå i kyl. Men ta aldrig i grönsakerna med fingrarna när Ni lägger upp, alltid en gaffel. Det möglar lätt annars.
Lag:
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 msk salt
- 1 1/2 dl ättikssprit (12 %)
- 1 1/2 dl vatten
- Ev 1 msk gula senapsfrön
- 0,5 tsk atamon på flaska (konserveringsmedel)
Lägg grönsakerna i en kastrull med vatten, koka upp, ta bort från plattan, låt stå 5 minuter.
Sila av vattnet.
Koka upp lagen och i med grönsakerna, koka upp i 5 minuter.
Häll på väl rengjord burk.
Klart och så gott till allt.
Detta rymdes i min burk.
Snyggt och mumsigt, kramis Ann