Gott Nytt År kära vänner, redan 2 januari.
Nu går vi mot ljusare tider, underbart. När det gäller Covid tror jag tvärtom, tyvärr.
Vi var på landet på nyårsafton, lugnt och stilla. Det blev bastu för Erik, jag är ingen
bastutjej, jag gillar bad i badkar.
Vi åt gott och njöt av frisk luft o mys.
Vi kom hem på nyårsdagen och såklart blev det pizza på rester.
Testade en ny för mig pizzadeg, Danerolles, små pizzor. Degen är färsk inte fryst, förpackningen smäller till när man öppnar ha ha, blev livrädd. Vi tyckte det blev så gott och enkelt.
Det är 8 stycken pizzor, lagom för två. Jag åt två stycken och Erik fyra. Vi hade egen
pizzasallad till.
Recept pizzasallad
Ca 400 gram vitkål, strimla med mandolin, osthyvel eller kniv.
Koka upp
3 msk rapsolja
2 msk vit vinäger
1 msk vatten
2 tsk socker
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Häll över kålen och blanda ordentligt, in i kylen en stund.
Här är bildrecept på pizzorna
Tomatsås, parmaskinka, mozzarella oregano och basilikablad. Jag hade allt hemma i kylen.
Varma kramar Ann