Sista inlägget om Budapest och ett måste. Ni måste besöka en fisk och skaldjursrestaurang som heter The Big Fish.
Man beställde när man gick in och valde fisk eller skaldjur och blev sedan serverad. Man betalade i kassan på väg ut. Kul koncept som fungerade väldigt bra.
Personalen var urtrevigt och kunde bra engelska, skönt.
Vi åt friterade jätteräkor på två olika sätt med tillbehör och vin. Vi delade på en stor blinis med rom. Priset var med dricks 600 kronor, helt otroligt.
Man kan beställa bord, vi var där vid 18.00 och hade tur som fick ett.
Vi bodde centralt men när vi skulle äta gick vi bort och in på smågatorna. Vi gillar inte turiststråken med dålig mat.
Vi hittade en ljuvlig Bistro på ett litet torg med träd. Man kände sig som man var i Italien.
Vi åt så gott, gröna linser med lite finhackade grönsaker i, en korv gjord på anka och en köttbit också anka. Bland det godaste jag ätit på länge.
Vi tog varsin efterrätt, espresso och en god flaska rosé vin. Det kostade med dricks 500 kronor, vad säger Ni nu. Det är sååå billigt att äta och så gott.
Stället heter Gerlöczy Cafe. Dom har även rum att hyra som verkade jättefina. Värt ett besök Ni blir inte besvikna.
Det är makalöst vackert i Budapest. Att stå högst upp på Buda sidan och se över Donau är magiskt. Verkligen romantiskt, skulle gärna åka dit på bröllopsresa.
Det var väldigt lagom med turister, kineser var de mest av.
Man fick verkligen snabba sig att fota gör att slippa ha med dom på fotot, ha ha.
Vi köpte buss och tunnelbanekort, billigt och praktiskt. Det var väldigt lätt att förstå turlistorna.
Ja och Erik har varit i Budapest i fyra dagar, en underbar stad. Det var första gången vi var där men inte sista.
Staden är väldigt vacker med den kuperade Buda sidan och den platta pest sidan. Det är en lugn stad, man har vägarna runt staden och inte i city. Det finns massor att göra och se.
Vi hade bestämt att vi skulle gå runt och se på hus och sevärdheter men inga museum. Det var alldeles för fint väder för att vara inne.
Vi åt på långa bra ställen och priserna år tokbilliga. Man undrar om man räknar fel, ett glas vin kostar ca 20 kronor!!!!!
När vi kom fram efter en fin flygtur med Norwegian gick vi till Stadsparken där det var festligheter. Massor av mat och godsaker, chips bl.a som passade mig och öl till Erik.
Langos i mängder med olika fyllningar.
Väl framme på hotellet som låg mitt på köpgatan möttes vi
Av den här skylten, ha ha. Tack Andrea för att Du städat till oss
Jag har verkligen varit duktig. Ibland överträffar man sig själv faktiskt.
I Huvudsta Centrum finns ett Hemköp som alltid säljer väldigt mogen frukt o grönt till extra priser. Jag hittade mogna fina tomater för 5 kronor påsen, totalt 3 kilo.
Jag köpte båda påsarna och gjorde tomatsås.
Jag skar ett kryss i tomaterna och kokade dom en stund så jag kunde dra loss skalet.
Sedan skar jag dom i små bitar och kokade dom i säkert en timme.
Tomatsåsen fick sedan svalna, så frös jag in i portioner.
Jag kommer ta fram och krydda först när vi ska äta den. Känns fräschare med färska örter och lök tillsatt. Jag kan krydda starkt eller mild beroende på vad jag ska ha den till.
Så är underbara fredag här igen. Veckans bästa dag, eller hur.
Jag har haft så kul och spännande jobb idag, kirurgi. Jag ska hjälpa till på fredagar fram till jul. Vad det är kul att få lära sig nya saker av duktiga medarbetare.
Vi testade en jättegod ny skagenröra från K sallad. Så fin med massor av räkor och god smak. Jättegod på baguette till lunch, kanske inte så nyttigt men.......
Nu önskar jag Er en skön kväll. Vi ska äta köttpate med tillbehör, mums.
Jag brukar inte ge vintips om det inte är alkoholfritt men nu gör jag ett undantag. Vi drack ett så gott rödvin i helgen som en vän till Erik tipsat om, tack.
Det kostar 99 kronor och kommer från Kalifornien, Zinfandel.
Ni måste testa så värt. Jag kan lätt få huvudvärk av vin men inte det här, tur.
En tacomiddag med corn istället för kött, väldigt populärt hos oss.
Skönt att äta vegetarisk lite oftare än bara måndagar.
Jag ska försöka äta vegetarisk mat en hel vecka när jag har tid.
Just nu är schemat fullt, jobb jobb. Jag har en ny karriär på fredagar, ska berätta när den är igång. Självklart ör det tandvård men inte rotfyllningar.
Jag köpte en jätte avokado, den finaste jag ätit på länge. Ser Ni dom i Er affär kööööööp, 15 kronor kostade min.
Lördag vi är hemma i stan, maken har snuva o hosta, fyyyyy.
Vi skulle egentligen gått på äppeldagar på Julita Gård.
Har Ni ätit friterad fetaost, om inte så testa. Bland det godaste jag vet. Jag åt det på Grodhavet, en krog på Huvudsta Strand. Jag bad genast om receptet, klart jag fick👍, tack.
Skär små kuber av fetaost, dubbelpanera i mjöl, ägg och panko.
I med kuberna i het olja, dom ska bli gyllenbruna.
Urgoda på en sallad eller i en fin burk/fat som drinktillbehör.
Såg att Picard har fritera potatis i form av bokstäver, så kul att servera barn. Kanske små matstrejkare kan få i sig några bokstäver i sitt namn.
Måste testa med Andrea om hon gillar dom, he he min unge😘
Ha det bra o glöm inte lite vitaminer, snuvan härjar på stan Ann
Herre Gud, jag har tvättstugan idag. Jag brukar alltid tvätta i min egen, men nu hade jag sååå mycket tvätt. Självklart städar jag alltid efter mig och även före, folk är så skitaktiga.
Kolla vilka bra städprylar, en svabb för dvärgar som är hur gammal som helst. Fattar inte att föreningen inte fixar nya.
Här kommer ett glasstips, sommaren är inte slut.
Vispa 3 dl grädde och innan grädden tjocknat vispa i 1 dl Nutella.
Vispa bara tills det är blandat och hårt som om man ska ha grädden på en tårta.
Frys in i en skål eller form, efter några timmar är glassen klar.
Servera med en klick vaniljglass, grädde, banan hallon mm mm
Självklart kan man göra mindre portion glass, blanda i o smaka av.
Nu har vi börjat elda på balkongen, hösten är här o vi behöver värme. Det är faktiskt riktigt mysigt. Det otroliga ör att elden värmer upp balkongen, den är inglasad som Ni vet.
Ett glas bubbel med maken och utsikt över Huvudstagatan, inte helt fel. Kul att se alla som kommer och går, barn, vuxna, katter och hundar.
Vi var på Hornbach i helgen och jag köpte en kul mynta som jag inte sett tidigare. Apelsinmynta, doftar faktiskt apelsin. Just nu rear dom ut växter så jag betalade 25 kronor.
Mynta är så tålig krydda, svår att ta död på. Hoppas den klarar en vinter på min balkong.
Men vilken helg, blandat väder lite överdrivet regn bara. Det som var bra med regnet var att det blev lite gjort här hemma, inköp, vinden plocka in o plocka ut.
Vi köpte färska räkor på Coop i Bromma, dom godaste och största på länge. Dom tar bara in Norska räkor, heja Norge. Vi kommer alltid gå dit o köpa.
Det festliga är att deras fiskdisk är privat som hyr in sig hos Coop!!!!
Den är fantastisk med kunnig personal och bra priser, rekommenderas.
Självklart passade vi på att grilla i helgen, fint väder är som gjort för mat ute.
Jag köpte kycklinglår från majsgris i Hötorgshallen, det blev även korvar från Taylor & Jones.
Jag testade att marinera kycklingen i Ginger beer, salt, riven ingefära o chili. Helt ok men ingen hit, smakade inte så mycket. Jag gillar kladdig marinering med smak.
Kycklingen var jätte mör och fin, 99 kronor kilot. Bra pris för bra mat. Jag köpte ganska mycket så skönt att kunna äta rester på måndag. Jag lagar alltid mat så jag slipper laga på måndag.
Nu kommer hösten, det kommer att bli härliga klara dagar och fina färger i naturen. Även laga mat typ grytor blir mysigt.