Här kommer en favorit i repris som Ni måste testa. Nu när hösten kommer och man blir sugen på ost och charkisar så passar denna gratäng så bra.
Så gott med något varmt blan det kalla. Ät gratängen med gott surdegsbröd, köp så jobbigast baka. Testa mina baguetter om Ni måste baka själva, dom är topp.
Varje fredag tänker min hjärna ost, charkisar och vin. Vad ör det för fel på mig. Erik tänker inte lika, men jag handlar för det mesta så........ Ha ha.
Gratäng för 3 personer.
1 burk kronärtskocksbottnar delas i mindre bitar. 1 finhackad gul stor lök 1 dl majonäs, gärna Hellmans 1 dl Parmesanost, riven
Lägg kockor och lök i en form Bred på majonäs och sedan osten på. In i ugnen ca 20 minuter 200 grader.
Vilket jättemysigt ställe vi var på igår. Vi var tre tjejer från jobbet, skulle vara fler men det blev återbud.
Vi åt grillad hummer och Mia åt hamburgare, urgott och bra tillagat. Vi var jätte nöjda. Konceptet kommer från London där man haft restaurangen i flera år. Kul att även vi har den nu.
Man väljer mellan tre rätter och alla har samma pris 289 kronor.
Jag hade lite goda grillade blandfärsjärpar i frysen som jag tänkt till middag. Vad har man till som är gott, nyttigt och snabblagat.
Jag gjorde en hummus och tabbouleh. Blev verkligen gott. Det är så enkelt och kan inte gå fel, smaka av hela tiden, vem gillar inte det....
Min tabbouleh: Finhackad bladpersilja, finhackade soltorkade tomater, bitar så färska tomater, lite gul lök och lite kokt bulgur. Mängden bestämmer Du själv, smaksak.
Min hummus: En burk kikärtor, 2 msk tahini, 2 msk spiskummin, 2 msk citronsaft, salt och peppar. Mixa allt till en slät gucka. Ha i lite vatten om det blir för tjockt. Servera med lite olja och paprikapulver på.
Vackert och mumsigt. Vilken helg, älskar detta klimat, kramis Ann
Men Gud vad det finns mycket äpplen i alla trädgårdar. Vårt lilla träd på landet har mängder, syrliga Aliceäpplen. Nu gäller det att ta hand om dom och njuta.
Äpplen är jättegott att ha i sallad, potatissallad, pyttipanna, kakor, grytor mm.
Jag gjorde en sockerkaka med rivet äpple och bjöd mina arbetskompisar på, superenkel och god. Kommer alltid göra den här.
Jag smörade och bröade formen och strödde kanel sist i hela formen. Smakar verkligen gott. Om äpplena är väldigt saftiga minska på vattnet med 1/2 dl, det gjorde jag.
Nu har jag testat något nytt för mig, syltade nypon. Man äter dom till stek, gryta, köttbullar, vilt mm.
Det är pillgöra från början till slut. Plocka dom utan att sticka sig, omöjligt. Jag svor många gånger och plockade stickor. Rensa dom även det tidskrävande och pillgöra.
Kände mig väldigt nöjd när dom var klara och när jag provsmakade blev jag galet nöjd. Dom kommer bli så goda och så värt allt jobb.
Plocka rosennypon, dela dom och ta bort kärnorna med baksidan av en sked.
Skölj nyponen noga. Lagen räcker till 1 liter nypon, jag gjorde på 1/2 liter.
Gör en lag:
2 dl vatten 0,5 dl ättiksprit. 12% 3 dl strösocker 2 st kanelstänger 8 nejlikor
Koka upp lagen lägg i nyponen och koka i 30 minuter med lock.