MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Havrekakor!

Kategori: Bakverk

Kära vänner, nu är jag 63 år. Jag fyllde år 22 maj, så kul, årets bästa dag.
Det är inte paketen utan känslan, min egen dag , gör vad jag vill  och alla fina
gratulationer.

Jag hade en sommar buffé för familjen, så trevligt och gott.
Jag bakade kakor och tog med mig till  jobbet, blev  uppskattat. Dom  är så
glada i socker, ha ha.

Jag bakade glutenfria havrekakor som blev väldigt goda.
Dom är så otroligt enkla att göra, recept från Allas.

Recept: ca 25 stycken

3,5 dl havegryn vanliga eller glutenfria
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 gram smör 

Sätt ugnen på 175 grader
Blanda alla torra ingredienser i en skål
Smält smöret 
Blanda allt väl och klicka ut i fina pappersformar

Grädda 20 - 30 minuter, gyllenbruna 

(null)

(null)


Kramar Ann 






Ramslök!

Kategori: Allmänt

Halloj alla vänner, livet är på topp.

Jag har fått en dröm uppfylld, plocka ramslök. Jag har letat på landet på olika 
ställen men inte ett blad.
Det skall finnas mängder på Gotland och Skåne.

Vi var o besökte Eriks syster i Norrtälje och där har hon ett ställe det växer på.
Det var så kul att plocka och det går snabbt.

Ramslök smakar lök o lite vitlök, rätt stark smak. 
Vi blev bjudna på ramslöksoppa som var väldigt gott. 

Jag har gjort en pesto, den håller i flera veckor i kylen. Resten har jag frysit in.
Det ska vara väldigt gott med ramslökssmör, det tänker jag testa.


(null)

(null)

Ha en fin dag, kramar Ann

Smördegsflarn!

Kategori: Förrätter

Äntligen är sköna maj här, favoritmånad. Solen, värmen och min födelsedag på g.

Vi har haft en underbar valborg på landet. Erik har krattat och gjort så snyggt på 
tomten. Jag har planterat örter inför sommarens matlagning.

Jag gjorde så god lunch som Ni måste testa. Ett recept från Jessica Frey.
Perfekt att ha tullen buffé eller förrätt, vi åt till lunch, mums.

Ett ark färdig smördeg
En knippa grön sparris
En burk créme fraîches 
150 gram riven Västerbottensost
Citronpeppar efter smak, inte för mycket.

Rulla ut degen, bred på créme  fraîches, på med osten, sparrisen och krydda.
In i ugnen 200 grade i ca 25 minuter.

Vissa av mina sparrisar var tjockare, dom delade jag på.

Låt svalna, kan ätas ljummen eller kall.



(null)


(null)



(null)



(null)


Det blev några blommor på dagen till ära.

Glada kramar Ann