I söndags blev det en utflykt till bl.a. Ekerö och Äppelfabriken. Vilket underbart ställe och vilka smörgåsar och bakverk. Vi hade tyvärr redan fikat, egen matsäck. Kanske tur för det var lite för dyrt i min smak. Ett litet äppelknyte 45 kronor!!!
Jag köpte faktisk en flaska vinäger och en äppelmust, rätt ok pris.
Men det är värt att åka dit för det var så fint. Man får ta en kopp kaffe o dela på en kaka.
Dom har bara öppet på helger, kolla deras fina hemsida.
Igår var det drömväder, jag njuter av våren. Jag och lilla söta mamma Doris gick en skön promenad vid Mälarens strandkant. Solna är verkligen underbart.
Vi stannade till vid båthuset och åt en liten lunch, vi satt på verandan vid vattnet. Man kan äta smörgås, pannkakor, pajer, sallader, bakverk och soppa där. Helt ok mat, pajerna är bäst.
Sedan blev det matinköp och min favorittidning, just nu. Mattidningen ELLE är så jäkla bra och bilderna är underbara.
Nu har även kirskålen det ökända ogräset börjat komma. Jag älskar det, så gott att ha i mat eller sallad.
Jag har plockat en påse med fina spröda blad till en sallad. Jag lägger dom i iskallt vatten en stund.
Men se till att plocka där inga hundar kissar, fy.
En ny vecka och så mycket jobb, pust. Min lilla fina arbetskamrat Gullan har blivit sjukskriven, hon är gravid. Nu blir det att jobba för två tills vi hittar någon som kan hjälpa oss.
Kul för Gullan med en liten bebis juli, men jag kommer sakna henne.
Har Ni varit och beundrat fina grönsaksståndet i Sturegallerian?
Det finns en matmarknaden där med både fisk, kött och bröd.
Tyvärr är det Östersjöfisk, det äter inte vi.
Men grönsakerna är underbara och priset är helt ok för så fin kvalitet. Det finns så många härliga grönsaker man aldrig sett.
Jag köpte aubergine, små kronärtskockor, spenat och tardivo en lite besk sallad.
Kronärtskockorna plockade jag bort massor av blad på säkert hälften och kokade i ca 15 minuter, ät sedan hela med smör eller olja och vinäger. Goda även kalla i en sallad.
Tardivon la jag med auberginen på en plåt, olja på och in i ugnen 200 grader ca 20 minuter.
Dom är små och inget hår i, men många blad måste bort.
Så gott till en bit kött eller fisk. Spenaten stekte jag i smör.
Jag gjorde en jättegod laxmarinad, lite asiatisk. Vi grillade laxen men gör den i ugnen på låg värme, 150 grader. Kolla ibland med två gafflar om den är klar, dela lite på den. Den ska vara lite blank annars blir den torr.
Som marinad tog jag lika delar sweetchili sås och japansk soja och smetade in i köttet. Jag penslade även när den var klar som en glaze.
Laxen blev så otroligt god, blev en favorit hos mig. Ibland blir det så bra när man tager vad man haver till marinad.
Som till behör hade vi majsbitar, sparris, grillad paprika och sojabönor.
Vi älskar pyttipanna här hemma hos oss. Efter en del grillande på landet så hade jag goda rester jag sparat. Det var olika korvar, oxfile, fläskfilé och grönsaker.
Jag tog några kokta potatisar men mest broccoli och salladslök.
Jag gillar alltid att äta rester, tur eftersom jag alltid gör för mycket mat.
Men vad det blåste igår, storm. Andrea landade på Arlanda och planet fick testa två gånger för vinden tog tag i det, fy fan vad läskigt. Hon kom hem välbehållen och flygpersonalen hade varit så bra och informerat vad som hände. Efter senaste olyckan i alperna så är nog fler rädda att flyga, man vill ha massor av information.
Vi gjorde en liten Hiking vid Hjälmaren, så skönt och vilken motion.
Självklart lite kaffe och smörgås som belöning.
Gud vad jag älskar vårsolen, värmen och ljuset.
Det verkar som vädret har varit ganska bra i påsk. Vi har fått massor av bra saker gjorda. Rensat land, krattat, städat gästhus, bastat, ätit och njutit.
Nu är det vårmånad, april. Vad är mysigare än att fira med världens godaste glass. På Nybrogatan 20 har Bomans glass öppnat, finns även i Hornsberg.
Jag var och testade igår och hade tur att få smaka av olika sorter. Jag har en gemensam vän med ägarinnan, gäller att utnyttja sina kontakter på rätt sätt.
Deras hallonsorbet var faktiskt så god att jag fick en kick, bättre än de jag åt i Rom.
Självklart är det bara bra ingredienser, det är Bomans i Trosa som gör glassen, hotellet som är så fint.
Inredningen var också väldigt fin, så kul och trivsam. Inget svart vitt trist. Vilka tavlor, allt var fint och jag kommer att sitta i en fåtölj i fönstret nästa gång och äta min glass.